Bryant uvršten među kandidate za ulazak u košarkašku Kuću slavnih

Kao što je bilo i najavljeno, samo nekoliko dana nakon njegove tragične pogibije, Kobe Bryant je tokom NBA “All-Star” vikenda u Chicagu vanredno uvršten među završne kandidate za ulazak u košarkašku Kuću slavnih već ove godine.

Bryant, koji je prije tri sedmice poginuo u padu helikoptera zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom te još sedam osoba, svoju je blistavu karijeru okončao 2016. godine, a prema redovnoj proceduri mora proći najmanje pet godina od završetka nečije karijere do mogućnosti uvrštenja u Kuću slavnih.

Ipak, predsjednik košarkaške Kuće slavnih Jerry Colagnelo je već tada najavio kako bi se Bryant trebao odmah uvrstiti među najveće.

Bryant, koji je svih svojih 20 sezona u NBA ligi proveo u Los Angeles Lakersima, zauzima četvrto mjesto na ljestvici strijelaca svih vremena, a osvojio je pet naslova prvaka, dva je puta bio MVP finala, a jednom i MVP ligaškog dijela sezone.

Osim Bryanta, među sjevernoameričkim finalistima za ulazak u Kuću slavnih ove sezone su i velikani poput Tima Duncana, Kevina Garnetta i Chrisa Bosha, trener Rudy Tomjanovich te košarkašice Swin Cash i Tamika Catchings, trenerice Kim Mulkey i Barbara Stevens te trener Eddie Sutton.

Imena novih članova Kuće slavnih biće objavljena tokom završnog turnira ovosezonskog sveučilišnog prvenstva koji će se održati u Atlanti od 4. do 6. travnja, a svečanost uvrštenja u Kuću slavnih u Springfieldu održat će se 29. kolovoza.

Za uvrštenje u Kuću slavnih svaki finalist mora dobiti najmanje 18 glasova od 24 člana Izborne komisije.

Pročitajte još: 

SDS: Stopirani svi pregovori o koalicijama

(Vijesti.ba/Interview.ba)

 
Prethodna vijest

SDS: Stopirani svi pregovori o koalicijama

Naredna vijest

Kurt Bassuener: Vrijeme je za sankcije Dodiku i njegovim saradnicima, on reagira na stvarnu bol