Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Tuzla – Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Tuzla- Srebrenik, kod mjesta Klisura. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolovozu. U ostalim krajevima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo na povećanu opasnost od odrona. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Charles Michel predložio sedmogodišnji budžet EU-a od 1094,8 milijardi eura

Naredna vijest

Kurti: Mafija je jedini sektor integrisan u cijelosti na Zapadnom Balkanu