Tegeltija: Imam obaveze prema RS-u

Prvi čovjek Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija Milan Tegeltija komentarisao je najavu blokade rada institucija RS-a na nivou Bosne i Hercegovine, te poručio da ima obaveze prema ovom institutu. Ipak, u ovom trenutku kaže ne želi da komentarise izjave sa političkih sastanaka, niti da spekuliše.

– Zvanične institucije RS još nisu donijele nikakvu zvaničnu odluku i ja još uvijek nemam šta da komentarišem ili se izjašnjavam – rekao je prvi čovjek VSTV-a Milan Tege

On je pojasnio da je u VSTV-u predstavnik iz Republike Srpske i da je kao takav član Podvijeća RS-a u VSTV-u koje je nastalo sporazumom o prenosu nadležnosti između entiteta.

– S obzirom na sve to kao predstavnik RS-a imam i obaveze prema Republici Srpskoj koju ja i drugi članovi iz RS-a predstavljamo u VSTV-u koji je zakonom koncipiran kao predstavničko tijelo – zaključio je Tegeltija.

S obzirom da ne postoji nikakva zvanična odluka zvaničnih organa ovog bh. entiteta, Tegeltija dodaje, da još uvijek nema o čemu da se izjašnjava, niti da komentariše, jer bi sve to bilo, kaže, hipotetički pa samim tim i spekulacija.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Banja Luka: Na UKC RS dva smrtna slučaja, pacijenti pozitivni na virus gripa tipa A

Naredna vijest

U Beču izdato više godišnjih karta za prijevoz nego registriranih automobila