899d3f1520f53d06419c27af093bcc5f
899d3f1520f53d06419c27af093bcc5f

MSBiH pozdravlja odluku Hrvatske da uputi pomoć bh. policijskim agencijama

13.02.2020.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine (MSBiH) pozdravlja odluku Vlade Republike Hrvatske da uputi pomoć policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

– Povodom odluke Vlade Hrvatske da uputi pomoć od pet termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za policijske snage u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo sigurnosti BiH izražava zahvalnost na ovoj gesti – saopćeno je iz tog ministarstva.

Kako se u saopćenju navodi, Ministarstvo sigurnosti BiH duboko vjeruje da širenje međudržavne saradnje u oblasti sigurnosti i veoma važna uloga Hrvatske kao zemlje predsjedavajuće Vijeća Evropske unije, predstavlja benefite i za našu zemlju.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH, istovremeno, podsjećaju da su  rezultati u poboljšanju saradnje, između ostalog, i rezultat sastanka ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića i ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, održanog prošle sedmice u Zagrebu.

– Na bazi njihovog dogovora, danas se u Sarajevu održani sastanci kojem su prisustvovali direktori Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima i Državne agencije z istrage i zaštitu, na kojima su vođeni sveobuhvatni razgovori sa njihovim policijskim kolegama iz Republike Hrvatske – navodi se u saopćenju.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss