9e7c50641d36d2580ab21c616da21b2c
9e7c50641d36d2580ab21c616da21b2c

Hrvatska šalje pomoć Graničnoj policiji BiH: Kamere i policijska oprema

13.02.2020.

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o doniranju pet termovizijskih kamera i 128 kompleta policijske opreme za opremanje policijskih snaga susjedne Bosne i Hercegovine, kao i odluku od doniranju milijun eura za pomoć Albaniji za sanaciju šteta nakon razornog potresa koji je pogodio tu zemlju krajem prošle godine, ali i opreme za Bosnu i Hercegovinu.

Na 206. sjednici Hrvatske vlade prihvaćen je Prijedlog odluke o upućivanju humanitarne pomoći Republici Albaniji putem Donatorske konferencije za Republiku Albaniju kao i Prijedlog odluke o upućivanju pomoći u opremi Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i ministarstvima unutarnjih poslova triju županija Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Rashodovana policijska oprema za graničnu policiju BiH

 

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP RH) zaprimilo je zamolbu za pomoć od Granične policije Bosne i Hercegovine (BiH) i Ministarstava unutarnjih poslova triju županija iz Federacije BiH, s obzirom na rastuće sigurnosne izazove vezane uz sve vrste prekograničnog kriminaliteta, a koji su posebno izraženi u južnim dijelovima Federacije BiH, na granici s Republikom Hrvatskom, izvijestila je na sjednici Hrvatske vlade državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP) Zdravka Bušić.

Sukladno dosadašnjoj suradnji dviju država na području kriminaliteta Hrvatska vlada usvojila je prijedlog da se donira pet termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za uspostavljanje javnog reda i mira.

Riječ je o policijskoj opremi koju je MUP RH krajem prošle godine rashodovao, tako da provedba ove odluke ne zahtijeva nikakve dodatne troškove za držani proračun Republike Hrvatske za 2020. godinu.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss