Uhapšeno 12 osoba koje su omogućile pogodnosti zatvorenicima u KPZ Foča

U operativnoj akciji „Maglić“ uhapšeno je 12 osoba, koje se sumnjiče da su od 2010. do 2020. godine zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite podgodnosti.

– U toku akcije vrše se pretresi na 28 lokacija na područje Banja Luke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a u dosadašnjim aktivnostima pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružja, municije, minsko-eksplozivnih sredstava, veća količina novca i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi s navednim krivičnim djelima – potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

Akciju provode pripadnici Uprave kriminalističke policije MUPRS-a zbog postojanja osnova sumnje da su uhapšene osobe počinile krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

U tim aktivnostima angažovani su policijskih službenici nadležnih policijskih uprava, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUPRS.

Aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

U maju trilateralni susret o izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo

Naredna vijest

Srednjoškolcima u gradiću na Drini omogućena plaćena praksa i zaposlenje nakon škole