Državljanin Srbije u izolaciji na japanskom kruzeru

12.02.2020.

Jedan od 14 državljana Srbije na brodu Diamond Princess, koji je od 5. veljače u dvotjednoj karanteni u Japanu zbog koronavirusa, posljednja tri dana nalazi se u izolaciji pošto je, kao član posade, bio u kontaktu s osobom pozitivnom na virus, potvrđeno je u srijedu u Beogradu.

Za sada ovaj član posade nije testiran, a veleposlanstvo Srbije službeno je zatražilo od kompanija Princess Cruises i Carnival Australia, te ministarstva vanjskih poslova Japana, da se testiranje obavi što prije, priopćilo je srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Na japanskom kruzeru je od utorka tim liječnika i medicinskih sestara iz Društva za prevenciju i kontrolu infekcija radi provjere uvjeta života putnika i mjera koje je neophodno poduzeti u cilju prevencije prenošenja virusa.

Prema službenim informacijama japanskih vlasti, na brodu Diamond Princess, na kome se nalazi 14 državljana Srbije i jedan državljanin Crne Gore, potvrđeni su novi slučajevi pozitivno testiranih na koronavirus, čime je ukupan broj pozitivno testiranih slučajeva 174, od ukupno 492 testiranih.

Na kruzeru se nalazi oko 3.700 osoba iz 50 zemalja, među njima i šestero Hrvata, prenosi Hina. 

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss