U Sarajevu danas radni sastanak u vezi s ‘pitanjem Trgovske gore’

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac održat će u utorak, 11. februara, radni sastanak u vezi s najavom Hrvatske da će graditi odlagalište za nuklearni i radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovska gora.

Na sastanak, koji će biti održan u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, pozvani su predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Ministarstva ekologije i turizma FBiH, parlamentarne grupe ”Zeleni klub”, Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH, te općina u slivu rijeke Une.

Pored ministra Staše Košarca, sastanku će prisustvovati – ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić, ministar ekologije i turizma FBiH Edita Đapo, poslanici parlamentarne grupe ”Zeleni klub” Saša Magazinović i Jasmin Emrić, kao i zamjenici direktora Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH Zoran Tešanović i Emir Dizdarević.

Kako je iz resornog ministarstva najavljeno, sastanku bi trebali prisustvovati i načelnici općina – Novi Grad Miroslav Drljača, Krupe na Uni Mladen Kljajić, Kostajnice Drago Bundalo i Bosanske Krupe Armin Halitović, te načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove općine Kozarska Dubica Darijan Babić.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

U Kini od koronavirusa umrlo 1.016 osoba, milijarde dolara za oporavak ekonomije

Naredna vijest

Bh. turisti prvi po broju noćenja u Srbiji