SDP Banja Luka: Igor Stojanović je spona Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Tuzle i čitave BiH

“Povodom fašističkog napada na našeg druga Igora Stojanovića, kantonalnog zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo od strane Elvisa Kondžića, šefa kabineta Bakira Izetbegovića, u kontekstu necivilizacijske komparacije i izjednačavanja dokazanog patriote sa ratnim profiterima i četničkim podmladkom tzv. opozicije u Republici Srpskoj obraćamo se javnosti sa našim stavovima”, saopštio je SDP Banja Luka.

Navode kako “na političkoj sceni Bosne i Hercegovine se konstantno u poslijeratnom periodu od strane već decenijskih koalicionih partnera, nacionalističkih stranaka, vrši  prekrajanje istorije u cilju prikrivanja njihove stvarne uloge u pljački, kriminalu i  uništenju države Bosne i Hercegovine i svih njenih građana”.

– Ekstremno bogaćenje ovih političkih elita, na paritetu spojenih posuda, kontinuirano prati orkestrirana i koordinisana “eskalacija” koja rezultira vještačkim izazivanjem nacionalnih tenzija. U konkretnom slučaju davajući ovakvu brutalnu kvalifikaciju Igoru Stojanoviću koji je kao dječak-vojnik i pripadnik Armije BiH stao u odbranu svog grada po svojim načelima nije ništa drugo nego definitivno demaskiranje otvorene saradnje SDA i SNSD-a po cijenu gaženja po svim poginulim i nastradalim u prethodnom ratu. Potpuno je jasno da se navedena tvrdnja ne može svesti pod lični stav Elvisa Kondžića, te je  poseban osvrt na njegovo odustvo u toku rata nepotrebno. Postavlja se pitanje, da li je moguća tolika interesna sprega Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, po cijenu degradiranja uloge i zasluga bilo kojeg pripadnika zaraćenih strana, u ovom slučaju borca Armije BiH ???!!! – pitaju se iz stranke.

 

Poznati su “ratni recidivi ovog dvojca koji se zasnivaju na švercu cigareta i nafte, te na otimanju donatorskog zlata, između ostalog”.

 

– Većina članova i simpatizera  SDP BiH u Banja Luci nije bila pripadnik Armije BiH, a određeni broj istih je bio u Vojsci Republike Srpske, ali podjednako žive i vole državu Bosnu i Hercegovinu, te u punom kapacitetu svi do jednoga stoje uz našeg druga Igora Stojanovića. Na osnovu toga, želimo poručiti da ćemo se žestoko suprotstaviti fašističkim napadima poput navedenog, kao i omalovažavanju čestitih boraca bez obzira na kojoj strani bili. Dok se Igor Stojanović kao dječak borio za svoj grad,  cigarete, nafta, brašno su nesmetano ulazili u Sarajevo, pa koristimo priliku da vas pitamo, od koga ste isto kupovali?! Želimo vas pitati, jel’ vas nije stid i sa kolikim bogastvom ste izašli iz rata?!  Nažalost, vama su ljudi brojevi i bitno je  da posao ide, po sistemu ode Radovan dođe Millorad – navode.

Kažu kako “Bosna i Hercegovina više nema snage davati svoju djecu kao koleteral i topovsko meso mafijaškim grupama i porodicama”.

 

– Igor Stojanović je danas personifikacija zajedništva i spona Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Tuzle i čitave BiH, a mi svi iz Banja Luke zajedno sa našim drugovima nećemo vam dozvoliti da uništite djetinstva današnje djece kao što ste uništili naša – poručeno je.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Pandža razriješen, imenovan Rezić za v.d. direktora Aluminija

Naredna vijest

Izgradnja biciklističke staze i dječija igrališta aktivnosti na bh. planinama