UIO: U tri akcije oduzet duhan u vrijednosti od 35.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) su u tri odvojene akcije na području grada Tuzle i opštine Bratunac oduzeli cigarete i rezani duhan u vrijednosti 35.000 KM.

Na osnovu ranijih operativnih saznanja, na području grada Tuzle, kod jedne osobe pronašli su veću količinu cigareta i rezanog duhana, koji nisu bili obilježeni na propisan način akciznim markicama UIO. Radilo se o 1.380 paklica cigareta i 10 kg sitno rezanog duhana, saopćeno je iz UIO.

U akciji na području grada Tuzle, ovlašteni službenici UIO su u saradnji sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove i policijom su kod pet osoba pronašli 1.140 paklica cigareta, 5.385 ručno motanih cigareta i 18 kg sitno rezanog duhana.

U trećoj odvojenoj akciji na području koje pokriva regionalni cantra UIO u Tuzli, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja su na osnovu ranijih operativnih saznanja na području opštine Bratunac kod jedne osobe pronašli 1.980 paklica cigareta i 30 kg sitno rezanog duhana.

Oduzeta roba nije bila obilježena na propisan način akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o njenom porijeklu.

Vrijednost oduzete robe u ove tri odvojene akcije iznosi 35.000 KM, a protiv osoba od kojih je roba privremeno oduzeta preduzete su zakonom propisane mjere i radnje. 

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Potraga završila tragično, GSS Široki Brijeg pronašao tijelo žene

Naredna vijest

Narod i pravda: Iza napada Laburističke stranke neostvarene želje četvorke da vladaju Krajinom