Hrvatska: Uhapšen bh. državljanin koji je pljačkao taksiste

Zagrebački policajci prijavili su u subotu 44-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je tokom januara prijeteći pištoljem opljačkao trojicu taksista, a u julu prošle godine jednog Zagrepčanina orobio u njegovu domu.

Uhapšeni 44-godišnjak je, prema policijskim tvrdnjama, 4. jula oko 19 sati u Riječkoj ulici ušao u dvorišni stan i zaprijetio pištoljem vlasniku tražeći od njega da mu iz torbe preda novac. Nakon što je to odbio, 44-godišnjak ga je udario pištoljem po glavi, uzeo mu novac i mobitel sa stola te pobjegao.

Prva od tri taksi pljačke za koje je prijavljen dogodila se pola godine kasnije ,11. januara oko 18,30 sati, u Bolničkoj cesti, kada je ušao u taksi i zatražio vožnju, a potom iz jakne izvadio pištolj i vozača prisilio da mu preda novac. Na željenoj lokaciji vozaču je naredio da se zaustavi i zatim je pobjegao.

Idućeg dana oko 15,30 sati je na Botićevom trgu zatražio od zaposlenice obližnjeg restorana da mu pozove taksi. Po dolasku taksija, sjeo je na stražnje sjedalo i zatražio prijevoz do Petrinje. Tokom vožnje je, kao i prethodnog dana, taksistu zaprijetio pištoljem tražeći novac i mobitele. Dolaskom do Graničnog prijelaza Maljevac 44-godišnjak je naredio oštećenom da zaustavi vozilo nakon čega je izašao i pobjegao.

Dva dana kasnije, oko 17.30 sati, na karlovačkom Autobusnom kolodvoru ušao je u taksi kojeg je na njegov zahtjev ranije pozvala zaposlenica obližnjeg kafića. Osumnjičeni je od vozača zatražio da ga preveze do Zagreba te mu je tokom vožnje kroz Draganić zaprijetio nožem uzevši mu novac, mobitel, tablet i sunčane naočale. Dolaskom u uži dio Zagreba, razbojnik je naredio vozaču da zaustavi automobile nakon čega je pobjegao.

Ukupnu štetu u tim nedjellima policija procjenjuje na oko 23.500 kuna, a uhapšeni je predan pritvorskom nadzorniku i prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu, prenosi Hina.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Odblokirana srebrenička sela, visina snijega 1,5 metara

Naredna vijest

Sportska fotografija godine: Biljana Nedić pomjera granice i razbija predrasude