b2914cb62c91dcdb3a74f4f880546773
b2914cb62c91dcdb3a74f4f880546773

Više sela u Han Pijesku i dalje bez struje, u Sokocu otklanjaju kvarove

07.02.2020.

Više sela na području opštine Han Pijesak i dalje nema električnu energiju, a u toku je čišćenje puteva do pojedinih udaljenih sela, gdje su snježni nanosi veći od jednog metra.

Šef opštinske Službe za čišćenje i održavanje puteva Zora Gašević rekla je Srni da struju nemaju sela Kusače, Borovine, Jelovci, Krivače, Podžeplje, Gođenje, Stoborani, Brložnik, DŽimrije, Nerići, Podkozlovača, Pjenovac, Ravanjsko, Nevačka, Kape i Rubinići.

Ona je navela da mašine od snijega čiste puteve u selima DŽimrije, Kape, Nevačka, Podkozlovača i Rubinići.

Preduzeće “Romanijaputevi” sa sjedištem na Sokocu od jutros je angažovano na čišćenju regionalnog puta Han Pijesak-Gođenje-Žepa.

Centar opštine ima struju i vodu.

Bez struje 27 trafostanica, monteri na terenu otklanjaju kvarove

Na području opštine Sokolac trenutno je bez napona 27 trafostanica, a ekipe na terenu pokušavaju da otklone kvarove na udaljenim područjima gdje su lokalni putevi očišćeni, rekao je Srni upravnik elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac Blaženko Bulajić.

On je naglasio da su sokolačkim monterima u pomoć pristigli i kolege iz Istočnog Novog Sarajeva i Trnova, te da su im na raspolaganju oprema i vozila auto-parka “Elektrodistribucije” sa Pala u čijem sastavu djeluje sokolačka Radna jedinica.

Bulajić je naveo da je trenutno bez napona 10 trafostanica na dalekovodu Kaljina, po pet na dalekovodima UNIS i Sokolovići, po tri na dalekovodima Auto-baza i Žljebovi, te jedna trafostanica na dalekovodu Novo Selo.

Prema njegovim riječima, od mještana rubnih sela očekuju se informacije o prohodnosti prilaznih puteva, kako bi mješovite ekipe sokolačke elektrodistribucije i njihove kolege lakše dolazile do mjesta kvara.

U noći između srijede i četvrtka, 5. i 6. februara, zbog jakih udara vjetra i snijega veliki broj potrošača na području opštine Sokolac ostao je bez struje, a juče i danas ekipe montera postepeno otklanjaju kvarove na terenu.

Još se čiste putevi i osposobljava elektromreža

Na području opštine Srebrenica nadležne službe i dalje čiste neprohodne puteve do udaljenih sela na kojima je vjetar prilikom snježnih padavina stvorio namete više od jednog metra, a radi se i na otklanjanju kvarova na elektromreži.

Hasudin Mustafić iz Odjeljenja civilne zaštite opštine Srebrenica rekao je danas Srni da je većina puteva očišćena i da će danas biti očišćeni i preostali nekategorisani putevi do udaljenijih zaselaka.

On je istakao da je jutros završeno čišćenje puta do najudaljenijeg srebreničkog sela Luka, udaljenog 50 kilometara od opštinskog sjedišta.

Prema Mustafićevim riječima, bez električne energije su područja koja se strujom napajaju sa trafostanica u Gornjim Potočarima, Klotjevcu, gdje se radi na otklanjanju kvarova.

Otklonjen je kvar na Osmačama, pa su juče dobila struju naselja koja se električnom energijom snabdijevaju preko trafostanice u tom selu.

Mustafić kaže da se očekuje da će kvarovi u toku dana biti otklonjeni i da će se i elektrosnabdijevanje normalizovati.

On ističe da nije bilo prijava da je vjetar pričinio štetu građanima na stambenim i drugim objektima i poljoprivredi.

Snabdijevanje Srebrenice vodom ovih dana je uredno i saobraćaj regionalnim putevima na području ove opštine odvija se redovno.

(Nezavisne)

Idi naVrh

Don't Miss