0bc6d4fc778f0d1ca7d51bcee423983c
0bc6d4fc778f0d1ca7d51bcee423983c

Protest u Beogradu: Crnogorskog ambasadora proglasiti “personom non grata”

07.02.2020.

Na platou ispred crkve Svetog Marka u Beogradu danas je održan četvrti po redu “Protest podrške srpskom narodu u Crnoj Gori”, sa koga je poručeno da će na narednom protestu sljedećeg petka biti organizovana litija do Orašca “kako bi na Sretenje stigli na mjesto na kome je Karađordje podigao Prvi sprski ustanak” da bi tako skrenuli pažnju vlastima na dešavanja i ugrožavanja prava Srba u Crnoj Gori.

Predsjednik studentskog kluba Pravnog fakulteta Nemanja Vučković je na protestu rekao i da je prikupljeno 15.000 potpisa podrške gradjana za njihove zahtjeve da se “raskine ugovor iz 2014. godine po kome 40 diplomata Mile Đukanovića koristi isto toliko srbijanskih ambasada u svijetu”.

Među zahtjevima je i da se “pitanje ugroženosti” srpskog naroda u Crnoj Gori podigne na međunarodni nivo, pred Savjetom bezbijednosti UN-a i pred Savjetom Evrope, kao i da se crnogorski ambasador Tarzan Milošević proglasi “personom non grata” u Srbiji i da se odnosi sa Crnom Gorom svedu na minimalni, konzularni nivo.

Vučković je rekao i da će ovi zahtjevi, kada se prikupi dovoljan broj potpisa podrške, biti predati institucijama.

Protestu ispred crkve Svetog Marka prisustvovalo je više stotina studenata i građana.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss