Višković najavio tužbu protiv Miličević

Radovan Višković, premijer Republike Srpske rekao je danas da je moguće da će podnijeti tužbu protiv Jelke Milićević, ministra finansija Federacije Bosne i Hercegovine, ukoliko na nekoliko narednih sastanaka ne dođe do dogovora o raspodjeli prikupljenih sredstava od PDV-a.

Višković je danas novinarima na pitanje o pregovorima sa FBiH o raspodjeli rekao da je sa FBiH uvijek sve problem.

– Imali smo dogovoreno pitanje Elektroprenosa i pitanje poravnanja. Vlada RS je svoj prijedlog poslala. Moram da kažem da smo poslali jedno od tri rješenja koja je kreirala FBiH – kazao je Višković i pojasnio da je FBiH predložila tri varijante, ali nakon što je Vlada RS prihvatila treću, našli su još neka sporna pitanja.

Rekao je da je moguće da “u određenom momentu ako ne dođe do usaglašavanja podnesu i ličnu tužbu protiv ministrice finansija FBiH”.

– Kao predsjednik Vlade RS dužan sam da štitim budžet RS, ona je za mene problem, osoba koja nije digla dva prsta, ona nanosi štetu budžetu RS i ja to neću tolerisati. Imaćemo još par sastanaka na tu temu, ukoliko ne nađemo rješenje ide lična tužba na ime i prezime, pa neka objasni sudu zašto nije glasala. U ovom momentu koeficijent raspodjele za RS trebao bi biti 32,60 a imamo 32,19. To je velika šteta za budžet i ne možemo dozvoliti da to traje u nedogled – kazao je Višković.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Bh. državljanin na kruzeru koji je u karantinu zbog virusa korona

Naredna vijest

Nastavak glavnog pretresa u predmetu Adnan Mrkva: Novac za crnu kasu