6f7652a25eab2ec75271763931666500
6f7652a25eab2ec75271763931666500

Stabilizacija na Sokocu: Potrošači dobijaju vodu nakon ponoći

Potrošači koji se napajaju sa vodovoda Bioštica dobiće večeras vodu nakon 24 časova, jer je otklonjen kvar na trafostanici “Vrelo Bioštica” tako da su crpne pumpe sada u funkciji, rekli su Srni u preduzeću “Vodovod i kanalizacija”.

U elektrodistributivnoj Radnoj jedinici Sokolac potvrdili su da je dalekovod Novo Selo pušten pod napon do sela Vrapci i da je otklonjen kvar na trafostanici Vrelo Bioštica sa kojeg se napaja 80 odsto potrošača na Sokocu.

Upravnik ove radne jedinice Blaženko Bulajić rekao je Srni da su monteri otklonili veći broj kvarova na dalekovodima u selima gdje su prilazni putevi bili očišćeni i gdje su mogle doći njihove ekipe i da im najveći problem predstavljaju neočišćeni prilazni putevi.

On je naveo da je i dalje bez napona 29 trafostanica na dalekovodu “Kaljina”, jer, zbog snježnih nanosa, nisu mogli izaći na teren da otklone kvarove.

Bulajić je rekao da je bez napona i 35-kilovoltni dalekovod “Ravna Romanija”, gdje mještani pomažu monterima da uklone popadalo drveće na elektrovodovima.

Prema njegovim riječima, na dalekovodu “UNIS” popravljeno je 95 odsto kvarova.

Na dalekovodu “Sokolovići” do sela Grbići potrošači su dobili struju, a pravac prema Kalimanićima je i dalje bez struje jer nisu očišćeni prilazni putevi.

Na dalekovodu “Žljebovi” bez napona su dvije trafostanice za sela Mičivode i Ladovići.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Epidemija virusa korona nije dostigla vrhunac

Naredna vijest

Suđenje za ubistvo Slaviše Krunića zatvoreno za javnost