Građani Sokoca i dalje bez struje, spašeni muškarac i dijete

Neprospavana noć je iza građana Sokoca, ali i okolnih sela. Načelnik Opštine Milovan Bjelica rekao je da u ovom momentu je više od 100 trafo stanica van funkcije.

– Jutros su dijelovi grada koji su bliže gradskom jezgru dobili električnu energiju. Krenula je mašina da čisti snijeg i probija se do izvorišta Bioštice jer nam je sada najbitnije da riješimo vodovod. U ovom momentu niko nema vode. Grijanje smo uspjeli očuvati – rekao je on.

Dodao je da se nada do će do večeras sva sela biti deblokirana.

 

– Preduzeće Romanija putevi je cijelu noć radilo. Nastavit ćemo sa sanacijom trafo stanica i probijanjem do sela gdje ima mještana koji sutra moraju ići na dijalizu. Sva sela su trenutno blokirana – pojasnio je.

 

Slučaj u kojem su muškarac i dijete sinoć bili zarobljeni na putu udaljenom 20 kilometara od Sokoca nakon što je na cestu palo drvo zbog snažnog vjetra i sniježnih nanosa je uspješno riješen.

 

– On se javio u stanicu policije da je sa djetetom na putu. Čovjek se uplašio za dijete. Mene je odmah nazvao komandir policije, kontaktirali smo direktora šumskog gazdinstva, Romanija puteve, već je bila otišla mašina greder da pročisti. Angažovali smo dvije ekipe sjekača iz šumskog gazdinstva Romanija Sokolac. Oni su uklonili stabla. Kad su došli, mještani su već stigli sa motornim pilama. Drvo je sklonjeno i čovjek je bezbjedno nastavio dalje – naveo je Bjelica.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Mektić: Preskupo koštamo građane, predlažem da vratimo poslanički paušal

Naredna vijest

Dodikov zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o zastavi na Ustavnom sudu BiH