Denis Mrnjavac ubijen prije 12 godina, a spomen-obilježje još nije napravljeno

06.02.2020.

Prije 12 godina u sarajevskom tramvaju napadnut je i ubijen 16-godišnji Denis Mrnjavac dok se vraćao iz škole. Njegova majka Ana Mrnjavac proteklih 12 godina živi u bolu i sjećanju na svog sina.

Za nju nema utjehe, i nema dana da se ne pita zašto je njen sin morao biti žrtva. Kaže da je najviše boli što se sve dogodilo pred punim tramvajem, a niko mu nije pomogao. 

 

Iako je postojala inicijativa da se izgradi spomen-obilježje kao trajni podsjetnik na tragično ugašeni život Denisa Mrnjavca do danas nije došlo do realizacije. Do tada ostaje sjećanje majke, porodice, prijatelja i građana koji se okupe svakog 6. februara na tramvajskoj stanici u blizini Tehničke škole. 

 

Denisa su u sarajevskom tramvaju pretukli, a potom i na smrt izboli njegovi vršnjaci. Zasmetao im je samo jedan pogled ovog dječaka, koji je pohađao drugi razred srednje škole. 

Vrhovni sud Federacije BiH osudio je Ademira Lelovića na 15, a Berina Talića na deset godina zatvora zbog pomaganja Nerminu Sikiriću koji je prethodno osuđen na 10 godina zatvora što je najveća kazna koja se može izreći maloljetniku.

(NAP, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss