Tegeltija najavio sastanak o reformi javne uprave

05.02.2020.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadoricom Kraljevine Švedske u BiH Johannom Strömquist o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, procesu evropskih integracija kao i izazovima s kojima se BiH suočava na tom putu.

Predsjedavajući Tegeltija je istaknuo da su evropske integracije BiH, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, strateško opredjeljenje novoformiranog Vijeća ministara te naglasio da je podrška Švedske po ovom pitanju od velikog značaja.

Ovom prilikom, Tegeltija je najavio održavanje sastanka s entitetskim premijerima i donatorima kako bi se zajedničkim dijalogom iznašla rješenja u vezi s reformom javne uprave.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti privrede, a razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnim društvenim i političkim temama u BiH i regionu, s posebnim osvrtom na problem migrantske krize, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss