FUP uhapsio bivšu uposlenicu Kazneno-popravnog zavoda zbog lažne diplome

05.02.2020.

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti i tom prilikom su lišili slobode bivšu uposlenicu Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu inicijala E.H. (1958.) koja se sumnjiči za počinjenje krivičnih djela “krivotvorenje isprave” i “prijevara” iz Krivičnog zakona FBiH

Iz FUP-a navode da osnovi sumnje proizilaze iz činjenice da je osumnjičena E.H. protupravno pribavila lažnu diplomu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koju je potom koristila kao dokaz završene visoke škoske spreme prilikom zaposlenja u različitim institucijama od 2008. do jula 2019., a čime je oštetila budžete Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo za neutvrđen novčani iznos.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pretresen je stambeni objekat koji koristi osumnjičena, pri čemu su pronađeni i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss