Tarčin: B2B susreti poduzetnica BiH i regiona bit će održani od 20. do 22. februara

Regionalni B2B susreti poduzetnica i poslovnih žena, drugi po redu, održat će se od 20 do 22. februara 2020. godine u hotelu Tarčin Forest Resort & Spa MGallery by Sofitel. Organizator ovog događaja je nevladina organizacija iz Sarajeva ”Poduzetnice IN” koja okuplja poduzetnice, poslovne i proaktivne žene – sa ciljem promovisanja poduzetništva, demokratije i kulture, kao temeljnih vrijednosti jednog društva.

Organizatori su za Susrete u Tarčinu pripremili veoma bogat program i sve učesnice koje stižu iz osam zemalja regiona, očekuje mnogo posla, ali i mnogo druženja i zabave.

– Agenda je veoma zgusnuta. Po nekoliko dešavanja će biti istovremeno, tako da nema mogućnosti da nekome bude dosadno. Sam ambijet hotela kojeg smo odabrali za ove susrete je veoma poseban i inspirativan. Nismo željele centar grada, htjele smo da imamo ovaj poseban ambijent u kojem možemo dobiti prostor za sve što želimo i upravo smo to i dobili – izjavila je Adisa Tufo, voditeljica organizacijskog tima ovih susreta.

Dodala je kako su susreti izazvali veliko veliko interesovanje širom BiH i regiona te da znaju da će biti odlični.

– Prijavljen je veliki broj učesnica, a one same biraju na kojim aktivnostima žele učestvovati – dodala je Tufo.

Za sve goste hotela prvo veče bit će upriličena večera dobrodošlice i sve gošće koje borave u hotelu će imati priliku uživati u bogatoj gastro ponudi, a sponzor večere je prijatelj projekta Central osiguranje.

Konferencijski dan, petak 21. februar će početi ranim jutrom, malom zabavom na bazenu, a već od devet počinje dolazak učesnica koje ne borave u hotelu, otvaranje Poduzetničkog sajma i konferencija za medije; a od deset sati poslovna konferencija na temu: PODUZETNIŠTVO ŽENA U BIH I REGIONU – MOGUĆNOSTI ZA INOVACIJE, RAZVOJ, RAST I UMREŽAVANJE. Na konferenciji će govoriti predstavnice svih zemalja regiona, a sam događaj će otvoriti gospodin Mirsad Jašarspahić, u ime Privredne/Gospodarske komore FBiH

Među prvim predavačima će biti i gospođa Aida Obuća, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona, prva i jedina žena na toj funkciji u BiH.

Neće sve biti ozbiljno i strogo poslovno, a za to će se pobrinuti specijalna gošća iz Hrvatske, sopranistica i operna diva svjetskog glasa Antonia Mirat, koja je nedavno učestvovala na londonskom X-Factoru i svojom izvedbom oduševila publiku. Sarajevo će je sada prvi put čuti.

B2B sastanci će početi u 11:30, a aplikacija za iste je posebno otvorena na web stranici Konferencije poduzetnice.ba/konferencija-b2b-susreti/.

Organizatori ističu da sve učesnice same plaćaju svoj smještaj i da su počeli ovaj projekt sa mnogo entuzijazma, ali bez ikakvog budžeta te im mnogo znači što je nekoliko organizacija prepoznalo njihov trud i ideju i iskazalo želju da budu partneri projekta. Tako je, pored već pomenutog Central osiguranja, tu i Bisnode Klub Visokih Peta koji je preuzeo na sebe cijelu organizaciju VIP partija by Bisnode, kao i Hercafe Saccaria koji će se pobrinuti da kafa na događaju bude besplatna. „Grad Sarajevo će također pokriti neke troškove, a posebno nam je značajno što nas je primjetio UNDP i što su se ponudili da budu uz nas domaćini konferencijskog ručka, i da pokriju dio troškova istog,“ istakli su organizatori ističući da bez ovih prijatelja projeta, nikako ne bi mogli biti dobri domaćini, a nadaju se da će im se još neko pridružiti u međuvremenu – da bi u konačnici sve bilo savršeno.

– Da će biti savršeno, ne sumnjamo. Naš medijski pokrovitelj je Televizija Hayat, koja će sa nama boraviti u hotelu i sigurno snimiti mnogo zanimljivog sadržaja na Konferenciji i tokom cijelih susreta – ističe Tufo pozivajući sve žene da im se pridruže.

– Naša preporuka je da, ukoliko ste poduzetnica ili proaktivna žena i želite biti posebno inspirisani i motivisani, te početi graditi vlastitu mrežu poznanastava i prijatelja širom BiH i regiona, svakako budete dio Drugih sarajevskih B2B susreta poduzetnica BiH i regiona – napomenula je.

(Interview.ba)

 

 

 

 

 

 

Prethodna vijest

U Turskoj privođenje 250 osoba osumnjičenih za članstvo u FETO-u

Naredna vijest

Ustavni sud BiH odlučuje o Dodikovom zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o zastavi