Šarović o Špiriću: Može da bude u rubrici “vjerovali ili ne”

Predstavnički dom PSBiH bi na sjednici trebao usvojiti Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Zajednički kolegij oba doma PSBiH u januaru je predložio da se u ovu komisiju imenuje šest državnih parlamentaraca, a među njima i Nikola Špirić (SNSD), koji se nalazi na crnoj listi SAD-a upravo zbog korupcije. Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu PSBiH Mirko Šarović kazao je kako je moguće “svašta u ovom parlamentu”.

– I to može da bude u onoj rubrici “vjerovali ili ne” obzirom na sastav Komisije i na personalni sastav koji se predviđa odnosno predlaže za ovu komisiju, kazao je Šarović. Na dnevnom redu današnje sjednice nije imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice Mlađena Božovića.

– Radni se o klasičnim ucjenama između partnera i trgovini među njima, a trpi personalni sastav Savjeta ministara. Ovo je prvi put u istoriji da već drugi mjesec funkcioniše važna izvršna vlast na nivu zemlje koja nema jednog ministra. Postavlja se pitanje koliko je to zakonito da li je povrijeđen Ustav. Imamo situaciju da RS nema onaj broj ministara koji je predviđen Ustavom, odnosno zakonom. To je pitanje za ovu reprezentaciju koja dolazi iz RS-a zašto je to dozvolila da dođemo u takvu situaciju, rekao je Šarović.

(Oslobođenje, Interview.ba)

Prethodna vijest

Ministrica vanjskih poslova na službeni put u SAD vodi personalnog asistenta – sina Alija

Naredna vijest

Osmanović: Oni su istrčali prije nego što smo se mogli izjasniti o prijedlogu