U Komemorativnom centru u Tuzli identifikovane tri žrtve

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identifikovane tri žrtve proteklog rata.

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su ekshumirane iz masovne grobnice Ramin grob u Zvorniku dok su posmrtni ostaci jedne osobe preuzeti od susjedne Republike Hrvatske.

Identitet žrtava utvrđen je na temelju DNK analize, a danas su i zvanično taj identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

Tako je zvanično identifikovan Idriz (Mehe) Dautović, rođen 1963. godine kod Zvornika. On je nestao u maju 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 1998. godine iz masovne grobnice Ramin grob, općina Zvornik.

Članovi porodice su identifikovali i Mahmuta (Redže) Miralemovića, rođenog 1930. godine u mjestu Križevci. I on je nestao u maju 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su također ekshumirani iz masovne grobnice Ramin grob u Zvorniku.

Danas je identifikovan i Emir (Alije) Ćemanović, rođen 1964. godine u Derventi. On je nestao u julu 1992. godine a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2016. godine u Osijeku gdje je bio ukopan kao NN osoba. Ubrzo nakon ekshumacije utvrđeno je da se radi o državljaninu naše zemlje te je njegovo tijelo preuzeto od susjedne Hrvatske.

(Anadolija, Interview.ba)

Prethodna vijest

Rusija prijavila prva dva slučaja korona virusa

Naredna vijest

Rotacija predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo naredne sedmice