4d1fd763fc369cab8a5d3ca3508592fe
4d1fd763fc369cab8a5d3ca3508592fe

Konaković: Disciplinovat ćemo vas i pokazati da se ne može igrati Ustavom

29.01.2020.

Prije glasanja o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo, otvorena je rasprava na kojoj zastupnici mogu iznijeti svoje mišljenje o dnevnom redu i aktuelnim problematikama u radu Vlade KS. Obratio se i Elmedin Konaković, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine KS.

– Mogli ste vidjeti i čuti šta su ovi ljudi radili za godinu dana, od kojih je njih 10 ili 11 prvi put sjelo u neku ministarsku poziciju. U rekordnom roku su postavili standarde rada u ovom poslu. Ovo mi je šesta smjena vlade otkako sjedim u parlamentima tako da ima tu rutinu – kazao je Konaković.

Kaže i kako “moralna veličina kako nam je predstavio Željko Komšić, završi zastupnika Pecikozu koji je netom prije toga objavljen kako šmrka kokain”.

– Takvog čovjeka prigrli Radončić, prigrli ga Osman Mehmedagić poznat po činjenici da za vrijeme njegovog mandata ni gram kokaina nije zaplijenjen – dodao je.

 

Kazao je da su “tajkuni za večeras spremili feštu”.

 

– Drugi slučaj, Pleho. I mi imamo papire Plehine. Završena istraga, saslušeni svjedoci, vještačeni telefoni, izborna krađa. I stoji sve u Tužilaštvu u kojem moralna većina ima. Vas nema 18, nego vas ima 16 plus Pecikoza i Pleho. Nas ima 17. Zato ćemo vas disciplinovati i pokazati da se ne može igrati Ustavom. Večeras su na Ilidži tajkuni pripremili feštu, oni koje smo zamalo doveli u red. Vi ste ti koji šutite, znate da to ne valja ali ste im to omogućili – rekao je.

 

Elmedin Konaković je kazao da se radi o sistemu protiv kojeg se prvi put bori neki sistem.

 

– To je sistem protiv kojeg se prvi put neki sistem bori. Povući ću paralelu sa svojom smjenom. Mi smo bili mala grupica ljudi, ta smjena je bila možda jedna mala iskrica i nekoliko nas se suprostavilo. Odupirali smo se sistemu kao grupica. Sada, danas mislite da ćete sa Pecikozom i Plehom smijeniti ovakvu vladu, vi ste se tek uvalili u belaj. Pogotovo vi Milavice, Hasanoviću, Poturak, Šahman i ostali koji znate da ne radite ispravnu stvar. Sve ćemo vas pitati. I Nenadića ćemo pitati hoće li nastaviti uvođenje Alije Budnje u sistem ili će oboriti glavu. Sistem sa nalozima iz centrale je prvi put dobio oponenta – poručio je.

Zaključio je i ako “uradite da spojimo Šanku i Sebiju, proberite restoran u kojem ćemo večerati”.

– Rušite po prvi put nešto što je tračak nade – poručio je.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss