Izetbegović: Teško je razgovarati sa neznalicama kao što su Mašić i Ćudić

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u prvom satu održavanja pretvorila se u nastavak press konferencije koju je 28. januara održala opozicija u ovom Parlamentu, gdje se tražila posebna tematska sjednica o stanju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

SDP-ov Damir Mašić je insistirao na novom terminu i zakazivanju sjednice, i to u što kraćem roku. Odgovor nije dobio – uz obrazloženje da određene zdravstvene institucije nisu poslale izvještaj o radu.

Komentar na jučerašnje, ali i današnje optužbe opozicije, dala je i Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

– Stanje u KCUS-u nije tajna, transparentan rad u svakom smislu, ali je veliki problem razgovarati sa ljudima koji su u opoziciji, osobito ako su neznalice kao što su pokazali Mašić i Ćudić. Svaka rečenica im počinje i završava sa šokantno. Ništa u našem radu nije šokantno, šokantno je ono što smo zatekli na KCUS-u, cifre u kojima su reprezentacije iznosile do pola miliona KM godišnje – rekla je Izetbegović.

Ona je kazala da kada je došla na KCUS našla nestašicu lijekova i materijala za rad, kao i užasavajuće uslove za rad osoblja i boravak pacijenata.

SDP je ranije poručio da je namjera SDA da neodržavanjem sjednice o stanju na KCUS-u od javnosti i izabranih predstavnika građana zaštite svoje kadrove u toj instituciji.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Forto: Neću reći zbogom, već vidimo se

Naredna vijest

Jusko nakon govora: Spreman sam da taj ceh platim bez imalo razmišljanja