U Sarajevu sastanak devet nevladinih organizacija 29. januara

27.01.2020.

CARE International Balkans organizuje radni sastanak devet nevladinih organizacija, koji će biti održan 29. januara 2019. godine u Sarajevu, u okviru projekta „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“, koji je financijski podržan od CARE Češka i Vlada Češke, te Austrijske razvojne agencije.

Ovom prilikom dvije nove nevladine organizacije će potpisati ugovore te postati partneri ovog projekta u promicanju važnosti zaštite marginaliziranih i socijalno ranjivih kategorija stanovništva.

Izjave za medije predviđene su u prostorijama Udruženja „Duga“, Petra Tiješića 10, Dobrinja, s početkom u 13.00 sati, a obratit će se direktorica CARE International Balkans Sumka Bučan,  uime Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine Goran Kučera, direktorica Udruženja „Duga“ Anka Izetbegović.

– S obzirom na to da ćemo kadrove uzimati u prostorijama Udruženja “Duga”, moći ćete više saznati o tome koliko im je ovaj projekt pomogao kada su u pitanju djeca s poteškoćama u razvoju. Vaše prisustvo ovom događaju je veoma značajno, jer ovo je projekt kojim se želi ukazati na nepovoljan položaj marginaliziranih skupina i zato je važno da dođe do šire javnosti – saopšteno je,

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss