U Kini potvrđeno 2.700 slučajeva oboljelih od korona virusa, 80 umrlih

27.01.2020.

U Kini je potvrđeno da je 2.700 osoba oboljelo od novog oblika korona virusa, a 80 je umrlo, prema novim podacima saopštenim danas.

Više od 40 slučajeva oboljelih je potvrđeno u drugim zemljama, a skoro svi se odnose na kineske turiste ili osobe koje su nedavno posjetile Vuhan, grada gdje se pojavila epidemija virusne upale pluća.

Kako su danas saopštile kineske vlasti u Kini je zabilježeno 2.744 slučaja zaraženih novim virusom, od toga je 769 novooboljelih u posljednjih 24 sata do ponoći u nedjelju. Pet je u Hongkongu i dva slučaja u Makau.

Gotovo svih 80 smrtnih slučaja zabilježeni su u centralnoj provinciji Hubej, gdje se nalazi Vuhan, sa četiri na drugim mjestima u Kini.

Van Kine zabilježeno je oko 40 oboljelih od toga je osmoro u Tajlandu, po petoro u SAD i Australiji, po četvoro u Južnoj Koreji, Japanu, Singapuru i Maleziji, po troje u Francuskoj i Tajvanu, dvoje u Vijetnamu, jedna osoba u Kanadi i jedna u Nepalu.

Vuhan u kojem živi 11 miliona stanovnika se nalazi pod karantinom, oko 4.000 kreveta predviđeno je za prijem oboljelih, a dodaće se još 6.000 do kraja mjeseca.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss