Hrvatska protjeruje Kineza zbog pjevanja ustaških pjesama

Izgon iz Hrvatske na tri mjeseca dobio je 44-godišnji Kinez Sze Yat Lung, poznat po tome što se predstavlja kao ustaša, prenosi Slobodna Damacija.

Upravo ga je taj žar u dokazivanju ustaštva koštao izgona i prekršajnog postupka nakon bučnog nedjeljnog poslijepodneva u kafiću na benzinskoj pumpi u Grubinama, opština Podbablje u Dalmaciji.

Uhapšen je, kako javlja Slobodna Dalmacija, u ponedjeljak kada je objavljen snimak na kom se vidi kineski državljanin kako pjeva ustaške pjesme tokom gledanja finala Evropskog rukometnog prvenstva između Španije i Hrvatske.

Kriminalistička istraga sprovedena je u stanici granične policije Imotski nakon čega je priveden u Prekršajni sud u Imotskom.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, pa se išlo u hitni postupak zbog čega je i priveden na sud.

“Radilo se o pjesmama s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost”, saznaje Slobodna Dalmacija od Željka Radoševića iz PU splitsko-dalmatinske.

Osim prekršajnog postupka, policija je sprovela nad strancem i postupak skladno Zakonu o strancima.

Kako Sze Yat Lung ima privremeni boravak u Hrvatskoj, njegovim ponašanjem su ispunjeni uslovi da mu se isti otkaže. Stoga mu je policija izrekla kaznu otkazivanja boravka i zabrane ulaska u Hrvatsku u roku od tri mjeseca.

Čim kazna postane pravosnažna, 44-godišnjak mora preko granice.

Ovo mu, kako piše Slobodna Dalmacija, nije prva prijava za remećenje javnog reda i mira iz istih razloga. Početkom februara prošle godine je uhapšen nakon objave snimka na kojem on, stariji mu zemljak i jedan državljanin Hrvatske pjevaju navijački hit “Neopisivo” i  podižu desnu ruku u vazduh i viču “Za dom spremni”. To se dogodilo u Imotskom kafiću i na ulici ispred njega.

 

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Magla smanjuje vidljivost, na putevima odroni

Naredna vijest

Tači: Balkanski holokaust srpskog režima u BiH i na Kosovu