Šarović: S Dodikom samo kada moram

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da će u izbornom procesu koji slijedi, podršku dati samo onim kadidatima koji misle SDS-ovom glavom, a ne tuđom, “onima koji su 100 % SDS, onima koji ne šute nego su spremni da se bore za našu politiku i koji vjeruju u nas i promjene. Podršku neću dati nikome ko se divi i veliča one koji, samo zahvaljujući pljački svoga naroda i svega narodnog, opstaju na vlasti.”

Dodaje da iza razvaljivanja političke scene u Republici Srpskoj i devastiranja volje birača, stoji predsjednik SNSD-a. Kaže da je sve počelo unazad nekoliko godina, a neće se završiti dok se još jednom ne prepolovi DNS, u potpunosti rasturi i pocijepa Socijalistička partija i neki drugi.

– Paradoks je da će tzv. papci i preletači biti glavna snaga za potpuno ovladavanje političkom scenom kojoj se sprema totalitarizam i odsustvo jake slobodne misli. Dodik bi da on potpuno upravlja SDS-om, kojeg, kako je sam rekao, dijeli na dobri i loši SDS. Dobri je valjda onaj koji mu klima glavom i koga bi on uredio i njegovao po svojim aršinima. SDS mora ostati slobodna stranka koja ima svoj program, politiku, članstvo i misli svojom glavom, a ne Dodikovom. Rekao sam da o tome gdje ćemo, s kim ćemo, odlučujemo mi sami, u stranci, a ne u kabinetu SNSD-a. To je jedino pošteno i ispravno. Svaki Dodikov pokušaj da se upliće u unutrašnje stvari SDS-a treba nemilosrdno skršiti. A da budem iskren, ne želim sa njim da razgovaram osim kada moram – ispričao je Šarović.

Podsjećamo, veliku pažnju javnosti privukao je prošlosedmični sastanaka lidera SNSD-a s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Pročitajte još: 

Martin Tais: BiH najviše smanjila emisiju CO2, o tome treba pregovarati s EU-om

(N1/Interview.ba)

 
Prethodna vijest

Martin Tais: BiH najviše smanjila emisiju CO2, o tome treba pregovarati s EU-om

Naredna vijest

Dodik: Izmjenama Poslovnika zaustaviti haos u NSRS