f11285e47914a7c7a28705da9221b2cb
f11285e47914a7c7a28705da9221b2cb

Usvojena Odluka o privremenom finansiranju KS, 29. januara o nepovjerenju Vladi

Nastavak 19. sjednice Skupštine KS počeo je intoniranjem himne BiH, a predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić kazala je da sjednici prisustvuju 33 zastupnika. Damir Marjanović je opravdano odsutan, dok je kašnjenje najavio Elmedin Konaković.

Ona je kazala da je ovlastila Smiljanu Viteškić da vodi sjednicu do njenog završetka nakon čega je Viteškić preuzela predsjedavanje. Mirza Čelik je nakon što je izabran u rukovodstvo Skupštine KS zauzeo svoju poziciju umjesto Elmedina Konakovića. 

 

Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za prva tri mjeseca 2020. godine predstavio je ministar finansija KS Amel Kovačević. 

 

„Vlada je cijeneći nestrpljenje građana usvojila prijedlog Odluke o privremenom finansiranju. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i mora se objaviti u Službenom listu“. 

 

Zastupnici su sa 33 glasa usvojili Odluku o privemenom finansiranju Kantona Sarajevo. Sa 32 glasa za usvojena je Odluka o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Usvojena je i Odluka o privremenom finansiranju Službe za zapošljavanje KS za prva tri mjeseca ove godine.

Mahir Dević, šef Kluba zastupnika SDA predložio je da se sjednica za izglasavanje nepovjerenja Vladi KS održi 29. januara. Za ovaj prijedlog glasalo je 18, protiv 12 i suzdržanih tri zastupnika. 

Za izbor Mirze Čelika u rukovodstvo Skupštine KS prema prijedlogu Kluba Bošnjaka glasalo je 18 zastupnika SDA, SBB-a, DF-a i BOSS-a.

(NAP, Interview.ba)

Prethodna vijest

Šahman: Ostajem u SBB-u i glasat ću za smjenu Vlade KS

Naredna vijest

Osumnjičen za seksualno iskorištavanje djeteta, otkriven na Facebooku