Skupština SBŽ: 900.000 maraka za političke stranke

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je u četvrtak Program raspodjele sredstava parlamentarnim političkim strankama u SBŽ-u, kojima će u ovoj godini biti isplaćeno ukupno 900.000 maraka.

Premijer Tahir Lendo kazao je novinarima da se ovaj grant dodjeljuje po Zakonu o financiranju političkih stranaka, dok pojedinani iznosi za stranke ovise o broju zastupnika u Skupštini SBŽ-a, kao i zastupljenosti žena u skupštinskim klupama.

Na upit novinara da prokomentira odluke pojedinih razina vlasti koje su ukinule izdvajanje proračunskog novca za političke strane, Ledno je kazao da je to populizam.

– Rijetki su to primjeri i to je populizam. Ono što je zakonom precizirano, to treba izvršavati i ja neću odstupiti od zakonskih obaveza. To je moj stav – kazao je Lendo.

Vlada je danas, među ostalim, donijela odluku o izdvajanju sredstava, sa stavke kapitalni transferi, za sufinanciranje projekata važnih za županiju, u ukupnom iznosu od 40.000 maraka.

Od toga će Nadbiskupsko sjemenište “Petar Barbarić” Travnik dobiti  20.000 maraka, za obnovu dvorišta i izgradnju ograde za potrebe osnovne i srednje škole, a Muftijstvo Travničko 20.000 maraka za projekt proširenja restorana škole za učenike Medrese.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Vlada KS donijela odluku o zapošljavanju 25 vatrogasaca

Naredna vijest

Višković i Sattler o sastanku entitetskih vlada i Vijeća ministara