Šarović: Nema nikakvog kompromisa sa SNSD

“Nema nikakvog kompromisa sa SNSD. Mi imamo svoju jasnu politiku i sa Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS-a”, kazao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

– Moram da kažem da su u SDS-u pravila potpuno jasna. Koalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči smo Predsjednik stranke, Predsjedništvo, Glavni odbor i niko drugi – istakao je Šarović.

 

On je naglasio da sa liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsjednik SDS-a.

 

– U ovom slučaju, sa Dodikom samo ja mogu da razgovaram i niko drugi, sve ostalo nije u skladu sa politikom Srpske demokratske stranke. To je potpuno jasno svakom članu Srpske demokratske stranke pa ma o kome se radilo – kazao je predsjednik SDS-a.

 

Šarović je ponovio da tu nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, svi moraju da se uklope u ovakve jasne principe rada SDS-a kao i da je to rekao i gospodinu Mićiću.

 

– Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od gospodina Mićića, ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima sa liderom neke druge stranke, u ovom slučaju sa Dodikom može da pregovara samo predsjednik SDS-a. U slučaju da bilo ko se ne pridržava takvih principa i takve politike moraće da se suoči sa odgovornošću i pravilima stranke – naglasio je Šarović.

Naveo je i da “svako mora da se uklopi sa onim što danas jeste SDS, da se pridržava politike koju ja vodim i nema tog pojedinca koji može da djeluje i radi drugačije”.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Čelik: Spisak novih ministara bit će poznat nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi KS-a

Naredna vijest

Radončić: Imenovanje Ćuluma i Mehmedagića ide ‘u paketu’