Ambasador Matthew Field u posjeti općini Bugojno

Ambasador Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Field boravio je danas u zvaničnoj posjeti općini Bugojno, gdje se susreo s čelnim ljudima izvršne i zakonodavne vlasti u tom gradu.

Na sastanku kojem su, uz načelnika Bugojna Hasana Ajkunića, predsjedavajućeg OV-a Igora Vrljića i njegovog zamjenika Saliha Gurbetu, prisustvovali grant menadžer Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Emil Bilavac i članovi Lokalnog tima Azra Hero, Adis Čaušević i Admir Ždralović, razgovarano je o prioritetima u radu općinske administracije, te projektu “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”.

Radi se o projektu koji implementira pomenuta međunarodna organizacija, uz finansijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a koji se realizira u petnaest bh. lokalnih zajednica, među kojima je i Bugojno.

– Hvala lokalnoj zajednici na svemu što je do sada urađeno kroz projekt u Bugojnu. Nadam se da će mladi ljudi i dalje dobijati podršku, u svojoj namjeri da izgrade bolje društvo, u kojem će željeti ostati – kazao je britanski ambasador Matthew Field.

Po riječima načelnika Ajkunića, općinske vlasti u Bugojnu pružile su značajnu materijalnu podršku u dosadašnjoj realizaciji projekta podrške mladima u lokalnoj zajednici, ohrabrujući ih da nastave s planiranim aktivnostima.

– Uz grant sredstva koja se dodjeljuju kroz ovaj projekt i doprinos zajednice, odnosno Općine Bugojno, stvara se važno partnerstvo u postizanju konačnog cilja, a to je unapređenje uslova života mladih, i pružanje prilike za njihov angažman u društvu – naglasio je načelnik Bugojna.

Na kraju posjete, ambasador Matthew Field i načelnik Ajkunić darovali su krv u sklopu akcije dobrovoljnog darivanja te dragocjene tečnosti, koja je organizirana kao dio inicijative mladih “Kapi koje život znače”. 

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Nermin Nikšić izabran za šefa Komisije za nadzor nad OSA-om

Naredna vijest

RTS: Dvoje djece stradalo u požaru