Akcija FUP-a: Uhapšene dvije osobe u Sarajevu zbog autokriminala

Policijski službenici Federalne uprave policije su u koordiniranim aktivnostima sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskim, Zeničko-dobojskim i Srednjobosanskim kantonom poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikovanja osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela „Teška krađa“ u vezi sa krivičnim djelom „Pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela“.

Po navedenom osnovu, pomenutog dana na području općine Novi Grad Sarajevo identifikovane su i uhapšene dvije osobe koje se dovode u direktnu vezu izvršenja pomenutih krivičnih djela i to osobe inicijala M. S. iz Zenice i S. S. sa područja općine Sokolac, a koji su identifikovani kao višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Također, na mjestu događaja su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to „Škoda Octavia“ sa područja Zenice i „VW Golf V“ sa područja Kaknja.

Imenovani su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila „VW Golf VII“ i „Škoda Octavia“, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

Policijski službenici ove Uprave policije će u saradnji sa naprijed navedenim Ministarstvima unutrašnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila kao i lica koja se mogu dovesti u blisku vezu izvršenja krivičnih djela iz oblasti auto-kriminala.

Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Vijeće ministara BiH o izvršenju budžeta institucija BiH

Naredna vijest

Šahman: Ostajem u SBB-u i glasat ću za smjenu Vlade KS