Nova optužnica: Automobile iz inozemstva bez ovlaštenja prodavali u BiH

Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnice protiv Admira A. i Jelene S. iz Brčkog, tereteći ih da su bez ovlaštenja za trgovinu iz inozemstva uvezli veći broj putničkih motornih vozila i prodali ih domaćim kupcima.

Admir A. (37) optužen je da je uvozom i prodajom osam polovnih automobila različitih marki ostvario imovinsku korist od oko 9.000 maraka, a Jelena S. da je na istovjetan način, uvozom i prodajom jedanaest vozila, ostvarila imovinsku korist od blizu 20.000 maraka.

Optuženi su za kazneno djelo nedozvoljene trgovine (iz člana 261 stav (1) Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta.

Tužiteljstva je predložilo da se od svakog od njih oduzme ostvarena imovinska korist, a nakon prosljeđivanja Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH sve optužnice su u fazi prethodnog saslušanja u cijelosti potvrđene.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da su ranije ove godine podignute još dvije optužnice zbog neovlaštene trgovine automobilima.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Tužba od 100.000 KM: 66 anesteziologa tužilo UKC RS

Naredna vijest

Naša stranka: Bolje je za mlade da se Fadil Novalić ne brine o njima