3dfb86bce5995bb27c55c62360889b15
3dfb86bce5995bb27c55c62360889b15

Otkazana sjednica Federalnog parlamenta o stanju na KCUS-u

21.01.2020.

Tematska sjednica Parlamenta FBiH koja je bila zakazana za 28. januar a na kojoj se trebalo raspravljati o stanju na KCUS-u otkazana je, potvrdio je zastupnik SDP BiH Irfan Čengić.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović uputio je jučer federalnim parlamentarcima dopis u kojem ih informiše da je tematska sjednica odgođena te da će novi termin održavanja sjednice biti utvrđen naknadno, nakon što Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo zdravstva dostave sve materijale relevantne za raspravu.

– S obzirom da su od dana zakazivanja tematske sjednice pristigli zahtjevi za raspravu o stanju u svim kliničkim centrima u Federaciji BiH, kao i kantonalnim bolnicama, te zbog potrebe da imamo cjelovitu informaciju radi rasprave o stanju u zdravstvu na nivou Federacije BiH, zatražio sam od Federalnog ministarstva zdravstva da Parlamentu Federacije BiH dostavi sve potrebne informacije za raspravu – piše u obavještenju koje potpisuje Zaimović.

Zastupnicima je ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić  (HDZ BiH) 15. januara 2020. godine dostavio obavještenje u kojem ih informiše da nisu u stanju prikupiti i dostaviti tražene infromacije za održavanje tematske sjednice, te je i Mandić predložio prolongiranje održavanja sjednice.

(NAP, Interiview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss