Otkazana sjednica Federalnog parlamenta o stanju na KCUS-u

Tematska sjednica Parlamenta FBiH koja je bila zakazana za 28. januar a na kojoj se trebalo raspravljati o stanju na KCUS-u otkazana je, potvrdio je zastupnik SDP BiH Irfan Čengić.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović uputio je jučer federalnim parlamentarcima dopis u kojem ih informiše da je tematska sjednica odgođena te da će novi termin održavanja sjednice biti utvrđen naknadno, nakon što Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo zdravstva dostave sve materijale relevantne za raspravu.

– S obzirom da su od dana zakazivanja tematske sjednice pristigli zahtjevi za raspravu o stanju u svim kliničkim centrima u Federaciji BiH, kao i kantonalnim bolnicama, te zbog potrebe da imamo cjelovitu informaciju radi rasprave o stanju u zdravstvu na nivou Federacije BiH, zatražio sam od Federalnog ministarstva zdravstva da Parlamentu Federacije BiH dostavi sve potrebne informacije za raspravu – piše u obavještenju koje potpisuje Zaimović.

Zastupnicima je ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić  (HDZ BiH) 15. januara 2020. godine dostavio obavještenje u kojem ih informiše da nisu u stanju prikupiti i dostaviti tražene infromacije za održavanje tematske sjednice, te je i Mandić predložio prolongiranje održavanja sjednice.

(NAP, Interiview.ba)

Prethodna vijest

Predstavio se kao policajac Interpola, nije platio račun pa uhapšen

Naredna vijest

Do kraja maja kružni tok na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života