7fff933706efaeaa2256318d38cf17b4
7fff933706efaeaa2256318d38cf17b4

Advokat doktora Golića: Šokiraćete se svi kada saznate šta je istina

21.01.2020.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je mjeru jednomjesečnog pritvora za načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Darka Golića, osumnjičenog za krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom.

Doktor Golić, poznati regionalni anesteziolog, suočava se sa teškim optužbama da je napastvovao pacijenta koji je 50 dana bio u komi.

Pred tužiocem se branio ćutanjem u znak protesta. Advokatu je rekao da je on obavio svoju ljekarsku dužnost i spasio pacijenta, odnosno nakon 52 dana ga probudio iz kome.

Advokat Jevto Janković kaže da je Golić čovjek sa 35 godina radnog staža, bez mrlje u karijeri, te nije član “režimske” stranke:

– Očekivao je najveću zahvalnost, jer je spasao život mladom čovjeku. Darko Golić je nakon 52 dana kome, spasao život čovjeku i umjesto najveće zahvalnosti dobio je ovo. Ja kao čovjek, pa tek onda advokat užasavam se od doktora koji su zahvaljujući stranci postali stručni i pametni. Još je gora situacija u pravosuđu. Neko ovom ludilu mora stati u kraj. Mi se uzdamo u materijalne dokaze, koji ne govore i ne lažu, ne može se podbacivati nešto što nije. On je rekao uradite šta god želite, ja sam uradio po ljekarskoj etici, spasio sam život. On se branio šutnjom. Šokiraćete se svi kada saznate šta je istina. Istina je jedna, neću sada da kažem

Odbio je da kaže ko bi doktoru želio namjestiti ovakav slučaj.

Brat osumnjičenog, Dragomir Golić rekao je kratko “Pravda je spora, ali dostižna”.

Ovaj slučaj šokirao je javnost.

Protiv Darka Golića, načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS juče je svjedočilo više uposlenika UKC RS u policiji.

Iz UKC RS saopšteno je da će poslovodstvo ove zdravstvene ustanove preduzeti zakonom predviđene mjere protiv svog radnika koji je uhapšen zbog sumnje da se neetički ponašao prema pacijentu. Ističu “Pacijent je za nas svetinja”.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss