Lukač: Ćulum najbolji izbor za direktora SIPA-e

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da očekuje da će Darko Ćulum biti što prije izabran za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ocijenivši da je on najbolji izbor.

– Riječ je o kadru sa najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom. Nakon izbora Ćuluma, očekujem mnogo bolju saradnju između MUP-a Republike Srpske i SIPA-e, a samim tim i više zajedničkih akcija s ciljem bezbjednosti naših građana koja u prethodnom periodu nije bila na najvišem nivou – rekao je Lukač.

Nakon isteka mandata Perici Staniću i njegovom povratku u MUP Republike Srpske, ministar bezbjednosti u Vijeću ministara Fahrudin Radončić predložio je Ćuluma za novog direktora SIPA-e.

Radončić je rekao da je stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti u Vijeću ministara Dragana Mektića da za direktora SIPA-e bude izabran Stanić, te nakon konsultacija sa parlamentarnom većinom donio odluku da predloži Ćuluma čije je imenovanje u proceduri.

Stanić posljednjih mjesec dana obavlja funkciju savjetnika direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma, a od kada je napustio SIPA-u tom agencijom rukovodi zamjenik direktora Đuro Knežević.

Pročitajte još: 

Štrajkačima glađu jutros se priključilo još šest radnika Zenicatransa

(N1/Interview.ba)

 
Prethodna vijest

Štrajkačima glađu jutros se priključilo još šest radnika Zenicatransa

Naredna vijest

Pet stvari koje natprosječno inteligentni ljudi rade drugačije od drugih