SAD: Par nakon 65 godina braka preminuo držeći se za ruke

Supružnici Jack i Harriet Morrison preminuli su istog dana nakon što su šest i pol decenija proveli u skladnom braku.

Posljednje dane života par je proveo u staračkom domu u St. Louisu, a lokalni list “St-Louis Post-Dispatch“” javlja da su i posljednje trenutke života proveli u spojenim krevetima i držeći se za ruke.

Prvi je u prošlu subotu preminuo 86-godišnji Jack, a nekoliko sati kasnije preminula je i tri godine mlađa Harriet.

– Tužna sam, ali znam da počivaju u miru i da su ponovo zajedno. Bila je to prava ljubavna priča za knjige – kazala je Sue Wagener, koju su odgojili Morrisonovi.

Ona je kazala da su se Jack i Harriet upoznali 1955. godine, a zatim brzo vjenčali i ostatak života proveli u skladnom braku.

Jack je bio vozač autobusa, a Harriet je i upoznao prilikom jednog izleta, a život su proveli putujući svijetom. Pored Wagener, iza Morrisonovih su ostala i dvojica sinova.

– Nezamislivo je da ste mogli vidjeti Jacka, a da pored njega nije bila i Harriet – kazao je porodični prijatelj Wayne Price.

S obzirom da su u staračkom domu u St-Louisu smješteni u odvojene sobe, par se i dalje nije razdvajao, a spavali bi tako što je jedno bilo u invalidskim kolicima, a drugo u krevetu, Oboje su prošle godine pali i polomili kukove. Osoblje doma odlučilo je da im spoji krevete kako bi mogli biti skupa.

(Oslobođenje, Interview.ba)

Prethodna vijest

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Zašto je smog dobar za nas?

Naredna vijest

Izabrani pobjednici najvećeg srednjoškolskog takmičenja u poduzetništvu “Start Me Up High school”