Sarajevska policija najavila učešće na protestima zbog blokade Kantona

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo, na sjednici održanoj dana 17.01.2020. godine, donio je Odluka o učešću na protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju Sindikata policije KS.

– Poznato Vam je da Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Odluku o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine, te da je dana 16.01.2020. godine prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo i tom prilikom zakonodavna i izvršna vlast pokazala neodgovorno ponašanje prema građanima Kantona Sarajevo, a samim tim i prema uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije čime je dovedena u pitanje isplata plaća i drugih naknada – navodi se u saopćenju Sindikata policije KS.

Dodaju da će učestvovati u protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo.

– Protesti će se shodno Odluci koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo održati nakon donešene Odluke sa sastanka predstavnika sindikata dana 20.01.2020. godine, kojom će se precizirati aktivnosti, dan i vrijeme održavanja protesta. Ukoliko protestima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policje Kantona Sarajevo donijet će se Odluka o organizovanju štrajka – saopšteno je.

Na kraju su pozvali predstavnike vlasti u KS “da se maksimalno uozbilje”.

– Sindikat policije Kantona Sarajevo ovom prilikom poziva predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo da se maksimalno uozbilje i otkoče zablokirane procese, kako ne bi došlo do blokade u isplatama plaća i drugih naknada koji se isplačuje iz budžeta Kantona Sarajevo – poručeno je,

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

U Zenici danas pronađen i treći muški leš, Omera Travnjaka

Naredna vijest

Radončić predložio Darka Ćuluma za direktora SIPA-e