Duraković: Znam da ova moja kap ne može puno, ali samo da se zna na kojoj sam strani

18.01.2020.

„Znam da ova moja kap ne može puno, ali samo da se zna na kojoj sam strani“, glasi pouka jedne od priča koja se veže za mnoge religije i koju je, sada već, nezavisna zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo Jasna Duraković rekla povodom njenog napuštanja SBB stranke. Navela je i kako se nije slagala sa mišljenjem stranke o napuštanju vladajuće „šestorke“, te kako je SBB najavio pokretanje tužbenog zahtjeva zbog napuštanja stranke.

 Navela je kako je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić pokušavao da joj „paušalno“ objasni napuštanje „šestorke“ i ulazak u koaliciju sa SDA i DF-om, ali ona do zadnjeg trenutka nije vjerovala u to.

– Vjerovala sam sve ove godine u SBB i u Fahrudina kao čovjeka – poručila je.

Dodala je i kako je svoja dva mandata opravdala radom, trudom i obrazom.

– Osjećala sam se kao da je to moja druga kuća dok se nije desio taj prelomni momenat, kada sam osjećala kao da sam na margini i da se moje mišljenje ne pika – rekla je ona u Cetralnom dnevniku na FACE TV.

Na pitanje voditelja kako se osjeća nakon napuštanja, rekla je:

– Lakše mi je, ne kajem se -.

Podsjetila se i nedavnog odgovora te stranke u kojem su postavili video iz Stoca u kojem o Radončiću govori uz komplimente, te da je jedan od rijetkih koji je bio tu nakon smrti njenog oca Nijaza Durakovića.

– Naprotiv, rekla bih  da sam jedino ja koja nije izdala svoje birače, večeras ću isto ponoviti, a Radončić je zaista jedan od rijetkih političkih funkcinira koji je ponudio podršku meni i sestri, smatrala sam to finim ljudskim gestom – napomenula je.

Rekla je i kako se rukovodila principima koje je tada zagovarala ona, ali i stranka u predizbornoj kampanji.

– Čini mi se da su ti principi preko noći pregaženi i ja prosto nisam htjela da budem dio te priče – rekla je.

Duraković je pokazala i tužbeni zahtjev koji je dobila od SBB-a zbog napuštanja te stranke, koji je navodno ona ranije potpisala.

– Voljela bih vidjeti tog notara koji će pokazati moj potpis – dodala je.

Ispričala je i priču koja se vezuje za mnoge religije o požaru koji je zahvatio jedno područje i sve su životinje nosile vodu i krenule pomoći. Jedino je mrav nosio kap vode, koliko je mogao. Kada su ga životinje pitale zašto nosi tako malo,odgovorio je:

– Znam da ova moja kap ne može puno, ali samo da se zna na kojoj sam strani..ja sebe doživljavam sebe kao tog mrava i nadam se da će biti još mrava!- poručila je Duraković.

(Interview.ba)

 

Idi naVrh

Don't Miss