Državljanin Srbije poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda

U saobraćajnoj nesreći na autocesti A3, kod Velike Kopanice, u subotu je poginuo 52-godišnji državljanin Srbije, a pet je osoba povrijeđeno, saopštila je slavonsko-brodska policija nakon višesatnog očevida.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros oko 4,30 sati na južnoj strani kolničke trake A3, kod Velike Kopanice, a očevid su proveli policijski službenici i Županijsko državno odvjetništvo, prenosi Hina.

Utvrđeno je da je nesreću prouzročio 57-godišnji vozač ličnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka, zbog ne držanja dovoljnog razmaka, kada je udario u lični automobil pulskih registracija, koji se kretao ispred, a kojeg je vozio 72-godišnjak.

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji državljanin Srbije, suvozač iz osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka. Također teško su povrijeđeni 57-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz istog automobila.

U osobnom automobilu pulskih registracija teško je povrijeđena 68-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 73-godišnji vozač i 40-godišnja putnica, saopštila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Policija će protiv 57-godišnjeg vozača automobila švicarskih nacionalnih oznaka koji je prouzročio saobraćajnu nesreću podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Dodik o problemu zastupljenosti Srba: Sasvim je logično da imamo potpredsjednika FBiH

Naredna vijest

U Zenici danas pronađen i treći muški leš, Omera Travnjaka