Foča-Goražde: Oduzete cigarete i rezani duhan vrijedni 54.500 KM

U dvije odvojene akcije na putnoj komunikaciji Foča-Goražde oduzete su cigarete i rezani duhan u vrijednosti 54.500 KM, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).

Ovu robu su zaplijenili ovlašteni službenici UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji sa službenicima MUP-a BPK, PU Goražde, prilikom kontrole dva vozila u mjestu Ustoklina.

-U skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva i Suda BiH privremeno su oduzeli 7.000 kutija cigareta (FM, Manchester, Corset i King) i 130 kg rezanog sušenog duhana – saopćeno je iz UIO.

Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaji na „crnom tržištu“, jer nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje UIO, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

Protiv osoba kod kojih je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba bit će podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Tužilaštvo KS formiralo predmete zbog dešavanja u Skupštini: Pečat i sazivanje sjednica

Naredna vijest

Broj migranata koji ulaze iz Turske u Evropu u porastu