2c2c72e253f86a4ad8ac0711c47e0eac
2c2c72e253f86a4ad8ac0711c47e0eac

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Obraz i guzica

13.12.2019.

Draga moja djeco, žao mi je što nikada nećete  biti povlaštena mladež koja jede zlatnim kašikama, iz zlatnih tanjira, i sere u zlatne wc šolje dok peru svoje zlatne zube.

Piše: Dženana Alađuz za Interview.ba

Vaša mama i tata jednostavno nisu za ovog vremena. Vaša mama i tata ne znaju dizati ruke za sinove nacije. Nemaju sliku Oca nacije na zidu.

Znate, nama fali onaj fundamentalni sastojak kojo čini današnjeg sretnog čovjeka u Bosni i Hercegovini – zaborav.

Mi se naime draga moja djeco još sjećamo. I kako se sjećamo teže povjerujemo.

Kad pročitamo današnji tekst “Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i predsjednik DF-a Željko Komšić danas su potpisali Sporazum za djelovanje na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou.” mi se sjećamo šta su donedavno govorili isti ti krojači i jebači. I to sjećanje sreže sve šanse za naš postdejtonski uspon u neslućene visine…

“Treba li da skočim sa tornja da dokažem da nas učešće u vlasti ne zanima?”, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić 2019.

Džaba, i da skoči, kad je šteta učinjena. Danas više nego ikad znam draga djeco da je obraz i guzica isto.

“Obraz je velik, a ja to nudim”, kazao je jednom Željko Komšić.

Jedino, moja djeco, što vam Željko, Bakir, Fahro, Mile, Dragan i svi njihovi pajtaši nude jeste …sigurnost plemena. Ako pristanete da uđete u zaborav.,zaboravite ko ste, da znate čitati, pisati, pamtiti, računati… ko ste, čiji ste, i sve ono čemu su tek tada možete biti pravi Bosanac i Hercegovac.

Tada će se naći za vas neko mjesto u Zavodu, mogućnost dizanja kredita na 30 godina, ljetovanje punih 7 dana u apartmanu u Neumu.

Vrata džamija i ministarstava će se sama otvarati pred vama, vaša koža sjajiće svježinom prave sponzoruše. A ako ste pravo napredovali u zaboravu, prva dama će odobriti upotrebu lijekova kad vas stisne vaše malo, napeto srce…

Jer samo pleme nudi sigurnost. Samo pleme zna koja pećina je prazna, ko drži pitku vodu, čija kćerka nosi miraz, gdje smiješ saditi…I hoće li drugo pleme te napasti, oteti ti vodu pećinu ženu sa mirazom…

Tako draga moja djeco radite sve suprotno od Mame i Tate. I možda će nova 2020 biti sretna.

Idi naVrh

Don't Miss