ISTINOM U GLAVU Dragan Bursać: Devojke vole samo četnike?

Pošto četnici potpisuju grafit «Granate na Hrvate», možda bi pravilno bilo «Granate na sve Hrvate, osim dužnosnika NDH, tj. ustaša». Jebi ga, jeste dugačko ali je povijesno ispravno.

Piše: Dragan Bursać za Interview.ba

U dvorištu osnovne škole Filip Kljajić u Beogradu osvanula su, sada već uobičajena pisanija. Grafiti mržnje, a na grafitima piše “Granate na Hrvate”, “Ubij Šiptara”, “Smrt komunizmu”, “Ratko Mladić”.

U potpisu-četnici.

Heroj četnik i uzaludno krečenje

Nije li to onaj “antifašistički pokret”, kako stoji u udžbenicima u RS-u i Srbiji? Jesu li to oni “dobri momci istorije” četnici?

Naravno da jesu!

To su oni, rehabilitovani, a ta ideologija zla je poželjna i u udžbenicima potvrđena. I šta da očekujete od djece nego da šire fašističku mržnju prema drugim i drugačijim? Pa oni samo izvršavanu misiju svojih heroja četnika.

To što se drugi moraju iseljavati i to što su djeca trajno hendikepirana, to nije ničija briga.

Ali, krenimo redom. Prvo i osnovno, ne zna se pouzdano da li su grafite risala djeca iz škole ili su to neka druga djeca, tamo neka djeca…Pouzdano se zna da grafiti već desetak dana krase školski teren u Beogradu. Još pouzdanije se zna, da su ove, gore pomenute poruke dio srbijanskog mejnstrima, pa bi krečenje zidova, bilo baš džaba krečenje. Jer, neće se kreč ni osušiti, a Ratko Mladić će ponovo izroniti za one što ga vole.

Nego što smo svi mi tako grubi prema djeci, prema mladim ljudima, koji kao iz klinca pišu da je najbolji Hrvat granatiran Hrvat i da je najbolji Albanac, mrtav Albanac? Pardon Šiptar.

Šta su djeca kriva što ih školski sistem uči da su četnici heroji. Pa zar nije agenda baš četnička, rat protiv Hrvata? Zar nije mejnstrim opštedruštveni u Srbiji da se baš surfajući na ideologiji Draže Mihailovića i bradate družine, Hrvati trebaju eliminisati sa ovoga svijeta.

E pa nije!

Četnici za NDH spremni

Pred vama je lista potpisanih sporazuma između četnika i vlasti NDH , u periodu između 28.maja 1942. do 16. Januara 1943.

Sporazumi:

Četnici se obavezuju: 

1)      Priznavanje NDH I njenog poglavnika

2)      Prekid svih neprijateljstava sa civilnim i vojnim vlastima NDH

3)      Pružanje borbene podrške oružanim snagama NDH u borbi protiv partizana

4)      Pomoć organima NDH pri uspostavljanju reda i izgradnje državnog aparata

5)      Dopuštanje I pružanje pomoći civilnim i vojnim organima NDH pri vršenju istrage zločina protiv imovine građana, bez obzira na vjersku pripadnost na četničkoj teritoriji

Hrvati se obavezuju da će:

1)      Prepustiti četnicima samoupravu na njihovoj teritoriji, uz kontrolu organa NDH

2)      Dozvoliti četnicima nišenje oružja radi borbe protiv partizana

3)      Snabdjevati četnike municijom

4)      Zbrinjavati četnike ranjene u borbi protiv partizana u bolnicama NDH

(Neizmjerno hvala Bori Glišiću, partizanskom potomku i istinskom antifašsiti, živoj enciklopediji na ovim podacima, op.aut.)

Auu, šta ćemo sad???

Pošto četnici potpisuju grafit «Granate na Hrvate», možda bi pravilno bilo «Granate na sve Hrvate, osim dužnosnika NDH, tzv. ustaša». Jebi ga, jeste dugačko ali je povijesno ispravno.

Sad će se naći mlad-četnik digitalnog doba, koji će reći, dobro, naši pradjedovi su voljeli ustaše i sarađivali su sa njima, ali tu je Ratko Mladić, nešpricani Srbin iz Kalinovika, on je mrzio SVE Hrvate, pa zato smo njega sa pravom turili na grafit.

Kmee, kmee, opet pogrešno!

Sjetiće se oni nešto stariji Banjaluke 1993. godine, hotela «Bosna», sjetiće se krjepilišta za sve HVO-ovce, koji su se rekuperirali pod zaštitom Mladićeve VRS i spremali se za nova klanja, nad bošnjačkim stanovništvom. Te godine je, ako se ne varam, a ne varam se, svaki hrvatski bojovnik srBskom srcu bio mio. Potpisao Ratko Mladić, baš kao na grafitu beogradske osnovne škole.

Hajde da nanovo u svjetlu istorijskih činjenica napišemo, prepravimo i ispravimo polaznu hipotezu-Granate na Hrvate. Dakle, «Granate na sve Hrvate, osim ustaša i bojovnika HVO-a, HOS-ovaca i ostalih snaga Herceg-Bosne» Opet, je jebeš, ga suludo dugačko ali povijesno isitnito.

I djeca su to, treba ih razumjeti. Njih sistem uči da mrze bez zadrške, bez okolišanja i bez rezerve. Ako si Hrvat, mrzim te, a kasnije će djeca shvatiti i naučiti cijeniti «pobjede» kolega ustaša i osatlih sličnih mračnjaka.

Devojke, ljubav, četnici i pokoja bubuljica

Pa majka mu stara, ima li išta, išta ispravno napisano na ovom prokletom zidu beogradske osnovne škole???

Ima, kako nema! Eno, dole pri dnu stoji «Devojke vole samo četnike».

Tu, tuuu, opet pogrešno!

Čini se da ta otužna infantilija pokazuje svu dječiju iskrenu naivnost, po kojoj današnje djevojčice u hiprepatrijarhalnom srbijanskom društvu sjede kući i čekaju svoje instagram koljače da se sa sprejem i mobitelom vrate iz još jedne virtuelne bitke iza osnovne škole, bić razbijene na prvom momačkom sastanku.

Naime, djevojčice ili devojčice, svejedno je-NE VOLE ČETNIKE! Jednako kao što ne vole ustaše, balije, baliste i ostale jatake fašizma. Naprosto, djevojčicama je to seljačenje, nametnuti zatucani provizoriji iz kojeg žele pobjeći. I možda ne znaju sklopiti baš ovakvu rečenicu, ali znaju reći-FUj bubuljičavku sa kokardom na kapi.

Pa onda nema sumnje da su ova fašsitička ludila pisala balava muška djeca, jednako kao što nema sumnje da tim tinejdžerima treba lupiti verbalni šamar i kazati im kako stvari stoje.

A stvari stoje ovako-Četnici, Ratko Mladić i ostala bratija su sramota za srpski narod, za ostatak zdravorazumskog svijeta i za tu istu djecu. Granatiranje Hrvata, ljudi koji se drugačije zovu je opet sramota za srpski naord, sramota koju je neko i toj nesrećnoj djeci natovario na vrat, a koja je kulminirala ubijanjem Albanaca ili kako rekoše Šiptara.

I na koncu, bubuljičavim ljubiteljima kokarde treba reći strašnu istinu-Ne, djevojčice ne vole četnike, a vi takvi, nećete naći sebi djevojku. Jer u tim godinama to najviše boli i djeluje kao najbolji pedagoški šamar.

A društvo oko nas, društvo koje voli četnike, koje ćuti i gleda kako im djeca uzrastaju u fašiste, šta sa društvom? Pa ono je već kažnjeno. Kako? Klima koja pogoduje uzdizanju četnika, Ratka Mladića i ostalog zla na grafitima, e ta klima tjera sve ljude negdje daleko iz ovih balkanskih vukojebina.

Pa je možda zaključak grafitlije tačan na koncu, možda će u Srbiji i Republici Srpskoj ostati Srba za pod jednu šljivu i možda će među njima biti i «Devojke koje vole samo četnike».

Svi ostali odavno neće živjeti tu.

Prethodna vijest

Rada Borić: Mislim da je muškarcima netko pogrešno rekao da je feminizam protiv njih

Naredna vijest

Adnan Fazlagić: Sreća je probuditi se svako jutro, bez obzira kakvo je vrijeme