b8602d0442af91503d7d931ba2c0c4e4
b8602d0442af91503d7d931ba2c0c4e4

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Kad ti ga muž kupi…

23.08.2019.

Došao je najdraži s puta. Iz zemlje Evropske unije. Dar za jedno, dar za drugo dijete. I poseban poklon za ženicu. Poderem onaj omot kao kesicu čipsa kad unutra- krema za bore oko očiju.

Piše: Dženana Alađuz za Interview.ba

Kad se tad nisam razvela neću nikad.

Krema za bore? To mu je prva asocijacija na mene? Kad razmišlja čime da me obraduje pomisli baš na kremu za bore? Kako li je išao taj misaoni proces, sigurno nešto  u stilu:

“Hmmmm šta bi je najviše obradovalo? Šta li joj najviše treba? Čime ću joj najbolje pokazati da mislim na nju? Ah da, znam, kremom protiv fucking bora jer je situacija dosegla kritičnu tačku. To nisu bore to je kanjon Rakitnice. Mora ih usisavati kad se vrati iz grada…”

A ja držim onu kremu u dlanu i kontam gdje bi ga najviše bolilo…On je ipak bio u zemlji Evropske unije, meda i mlijeka, svakog mogućeg branda sa fantastičnim kopijama, i sve što je imao da kaže na to bogatstvo ponude jeste-krema protiv bora.

Pa kad sam ja to ostarila u njegovim očima, pomislim i zaledim se- šta je iduće?

Poklon-kupon za zubara, dvije proteze po cijeni jedne? Brijači aparat ili epilator? Neki dan sam se žalila da mi puše oko krsta, garant je naručio vuneni pojas za leđa!!!

Znam da neki od vas sad misle “važna je pažnja”. E pa nije!

Sudeći po kvantiteti izjava, o našoj dobrobiti najviše  misle Bakir i Dodo. Nemojte više majke vam!

Evo sad i Konaković hoće da spriječi Paradu jer brine za “naše dobro”. Kad je on u pitanju samo ću reći njegova visina nije znak veličine.

Da,da, bar nam nije kupio kompletić turban i kravatu u otrovno zelenoj boji da imamo da se uredimo. Ali, pitam vas kao žena, majk, kraljica, dvoje djece, tri kredita i 25 godina nije zaslužilo nešto drugo, što asocira na ljubav ili bar seks? Na primjer neki seksi lingerie? Bar u EU ima velikih brojeva! Ili neki Swarovski ugrabljen u zadnji tren  na aerodromu? Znam parfem! Ima ih na svakom koraku! Ne pitam za marku niti mi je bitna godina…

Samo nešto što je… lijepo, lagano, zavodljivo, mekano ali i jako, zanimljivo, možda malo i smiješno ali na dobar način,onaj zbog kojeg ga ne ispuštaš iz ruku… E na to hoću da pomisli kad bira dar, da se sjeti.

Praktične stvari kozmetičke, higijenske ili kućanske znam i sama kupiti.

Idi naVrh

Don't Miss