POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Fa-fa-fašista nemoj biti ti, jerbo ću te ja Zlatku poslati

26.07.2019.

Ne znam šta se desilo 50tih prošlog vijeka ali šta god bilo, dobro nas je zajebalo. Dodo rođen 50tih, Najveći graditelj od Gazihusrefbega 50tih, Bakir 50tih i naravno sumnjivo lice Z.L pogađate isto 50tih.

Piše: Dženana Alađuz za Interview.ba

Kakve su njihove majke lijekove pile, zrak udisale, hranu jele ne znam ali posljedice itekako znam i osjetim. I na moju veliku žalost stalno slušam.

Sumnjivo lice Z.L. Ili kako voli sebi tepati Crveni Beg ne silazi sa malih ekrana i ne prestaje da nas zasipa glupostima, koje nisu čak ni smiješne. Na primjer “Ja Bakira znam od gimnazije, jednom smo se i na moru sreli, on je bio s djevojkom. Nije tada s ovom suprugom bio na moru. Izgleda sam ja Bakiru sihre bacio”.

Onaj ko skonta zašto, zbog čega i čemu vodi ova izjava dobiće od mene gajbu pive!

Šta se to desi u mozgu i srcu jednog dobrostojećeg prpošnog sina uspješnih roditelja koji je sa nekakvim uspjehom držao profesuru kad bi se pojavio na fakultetu, a s mnogo manjim vodio nekad najveću stranku, da je spreman sve baciti niz vjetar za 3 sata facebook slave?

Meni je degutantno kako sa svoje 64 godine nije u stanju da prihvati da je vrijeme da:

-dostojanstveno stari, a ne da se upoređuje sa jednom Mešom Selimovićem “Arogantan sam kao Meša, a i on jeste. Nije dao na sebe. Zato sam i doktorirao – zbog njegove rečenice da ima neka budala, i da ne dozvolim da nemam papir”,

– prepusti drugim ljudima a naročito mladim da pokušaju izvaditi iz s..nj. stranku, a bogami i državu koju je on lično strovalio,

– svaki dan ide u 7 braće da se moli da ga Tužilaštvo konačno ne počne pitati za zdravlje. Prošle godine su mediji pisali da su samo od Lagumdžijinog asistenta Elvedina Grabovice, kao generalnog direktora Elektroprivrede BiH, partnerske firme porodice Lagumdžija dobile ugovore vrijedne najmanje 10 miliona maraka,

-i začepi. Da, da jednostavno osjeti, realizuje, prihvati kao realnu mogućnost da ne mora reći sve što mu prođe kroz glavu. Samo je James Joyce (što Z.L. sigurno nije) mogao od pripovjedanja toka svijesti napraviti hit.

Svi drugi koji omoguće live prenos u svoje misli rizikuju da se ljudi zapitaju sljedeće:

-Kako je osoba koja vlada svojim mentalnim, emotivnim i socijalnim kapacitetima uopšte mogla insinuirati da su Lana Prlić i Ivan Boban fašisti?

Pa samo Lana ima veća muda nego 80 posto stare antifašističke garde koja se okrenula vjeri i nacionalizmu čim je zafalilo para. U sred tvrde Hercegovine ona kao političarka, žena, mlada žena, uz to SDP, ustala je za BiH, protiv podjela, izbornih prevara, pa i dijela svoje porodice… Lana. Političarka, žena, mlada žena, uz to SDP, u sred tvrde Hercegovine kaže:

 “Kao socijaldemokratkinja duboko žalim za svakom žrtvom koja je patila zbog djelovanja Herceg-Bosne”.

Za to vrijeme Z.L. je sjedio ili sa Baketom ili po nekim bliskoistočnim konferencijama citirajući svoju Nanu po Kairu:

“My grandmother, illiterate women that lived life with dignity, praying five times a day, was among top persons whose two rules I am trying to follow: First, always say inshAllah and second, do whatever you can – be the best version of yourself!”

E pa inshAllah da se hoće Z.L. učlaniti u centar za zdravo starenje pa da se zabavi o sebi… Ako do 64 nije postao najbolja verzija sebe, bolje mu je da požuri…

Idi naVrh

Don't Miss