74c1ef2d8ab1e1118b2c3609f0aa0b4d
74c1ef2d8ab1e1118b2c3609f0aa0b4d

ISTINOM U GLAVU Dragan Bursać: Koga će tući Dodikova žandarmerija?

26.06.2019.

Biće to pretorijanska garda dobro naoružanih Srba, koji će se boriti protiv Srba. Biće to sastav probranih, koji će najjednostavnije rečeno, štiti Velikog Vođu Dodika i njegovu kamarilu od svog naroda. Pa je onda ruka po prstima od strane Amerikanaca došla kao kec na deset vlastima u RS-u.

Piše: Dragan Bursać za Interview.ba

Milorad Dodik i njegova kamarila u Republici Srpskoj, dobili su po prstima od Amerikanaca, tako se čini, kada je u pitanju formiranje rezervnog sastava policije. I da, samo se tako čini! Čini se, eto kako je Američka administracija opalila i po ušima entitetske srBske vlasti i zabranila formiranje te nekakve paraformacije.

Hronološki, to izgleda otprilike ovako:

18. april – RS dobija rezervni sastav policije

17. juni – Amerika se usprotivila uvođenju rezervnog sastava policije RS

24.juni – RS odustaje od rezervnog sastava policije

 

Ne kaže se policija, nego žandarmerija

 

Ne lezi vraže, u roku od odmah, stiže odgvor MUP-a RS-a u kojem stoji:

«Tako će, radi boljeg funkcionisanja Jedinice za podršku biti promijenjen naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP-a, prevashodno mladim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji, saopšteno je iz MUP-a Srpske.»

Na prvu, čini se da su Amerikanci ošinuli Dodika. Na drugu, kaže se kako su Dodikovi Kerberi samo zamijenili ime, pa je namjesto rezervnog sastava policije isplivala nekakava žandarmerija. Na treću, jasno je kao dan da je Dodik i ovaj trenutak iskoristio i pretvorio ga u svoju prednost.

Kako?

Eto, RS ne formira Rezervni sastav policije, ali formira Žandarmeriju. U prevodu, nije govno nego se neko momački posrao! I to posrao tako što će Žandarmerija imati bolje naoružanje, šire ovlasti, vojnu hijerarhiju i profesionalni sastav.

Dakle, nije isto! Ni približno. Liči, ali isto nije!

Ovo je mnogo opasnije sranje. Dobijate jednu militantnu organizciju, koja funkcioniše u kasarnskim uslovima, sa dobro plaćenim i organizovanim sastavom, koji je daleko bolje naoružan. Pa da, to je to! Umjesto parapolicije Dodik kreira paravojsku. Ograničenog brojnog stanja, ali ipak paravojsku.

E, sad ono najvažnije, mnogi analitičari ili oni koji sebe vole tako zvatii i po pitanju rezervnog policijskog sastava jednako griješe, kao i po pitanju funkcije žandramerije. Ne, neće Dodik, niti njegovi šarafi niti policijom, niti vojskom atakovati na Federaciju ili nesrpsko stanovništvo kao takvo.

To nikada nije bila namjera Milorada Dodika!

Jer Dodik jeste medvjed u politici i diplomatiji, ali Dodik zna da čuva svoje dupe. A dupe čuva od svog naroda, jedine prave opasnosti, koja eventualno, nekada može da ga zaskoči. Ako se to ikada i bude i desilo, e tu su  policija i buduća žandarmerija. I zato žandarmerija!

 

Garda za srpsko srpske sukobe

 

Biće to pretorijanska garda dobro naoružanih Srba, koji će se boriti (eventualno) protiv Srba. Biće to sastav probranih, koji će najjednostavnije rečeno štiti Velikog Vođu Dodika i njegovu kamarilu od svog naroda. Pa je onda ruka po prstima od strane Amerikanaca došla kao kec na deset vlastima u RS-u. Jer, pokazalo se da su policajci, prašinari nesposobni i da nemaju bilo kakav kapacitet da zaštite tajkunsko banjalučko gnijezdo. A još više, pokazalo se da nisu materijalno motivisani da to čine. Najjasnije je Dodiku i Lukaču da plicajac sa platom od 800KM, koji izgleda kao kombinacija poštara i lugara, NEĆE štititi guzice u audijima po RS-u.

E, zato žandarmerija i to sa velikim «Ž»!

 

Trening-centar već postoji, a tu je i oružje

 

Zato je još prošle godine u kasarni u Zalužanima, Dodik odlučio napraviti zborno mjesto za svoje spartanace u eventualnoj borbi protiv svog naroda. Na 35 hektara nekadašnjeg Školskog centra oklopno-mehniziranih jedinica JNA nići će, sada je to sigurno, baza žandarmerije.

I sad postaje kristalno jasno zašto je naručeno onih 2.500 automatskih pušaka od kompanije Zastava oružje, iz Kragujevca. A naručene su, podsjećanja radi, automatske puške MO5E1 kalibra 7,62 mm i automati M92 kalibra 7,62 mm i cijena im je oko dva miliona KM.

Dakle, pretorijanska garda Milorada Dodika biće odlično naoružana (vidimo i sa čim), imaće svoju bazu u kasarni, neće imati nikakvih konatakata sa policijom-prašinarima, imaće nadovlasti, i što je najvažnije, radno vrijeme joj je 0-24 sata. Vojska u vojsci, policija u policiji, militanantni sekjuriti, nazovite to kako hoćete, ali ovaj režim u Republici Srpskoj, upravo je zahvaljujući Amerikancima dobio novu i najkonkretniju snagu od osnivanja ovog entiteta.

Zapravo, sad je dato zeleno svjetlo od strane Međnuarodne zajednice da se formira Dodikov odbrambeni sastav, koji će, kao što rekosmo, štiti Dodika i njegove interese. A kad smo kod interesa, ova formacije može djeovati i kao zelenaški, dobro naoružan odred koji će po Banjaluci i RS-u neutralistati privrednu i ugostiteljsku konkrurenciju Dodikovih tajkuna. Jer, svaki pravi tajkun-profesionalac vjeruje u zaštitu jedne profesionalne jedinice. Sigurno se i sam Dodik u zadnjih penaestak godina naslušao na hiljade sati žalbi i prigovora od strane lokalnih moćnika kako ih policija u plavom ne može dovoljno šitit od pravde i konkurencije. E pa, ako ne može policija u plavom, moći će momci sa fantomkama na glavama u maskirnom i sa dugim cijevima, u to nema zbora!

 

Moderni totalitarizam

 

I možda će se neki naivan zapitati, ko će to platiti, kad nema para niti za prašinare krajputaše? Pa da, u tome i jeste stvar, za njih nema para, ali će se 2 hiljade po glavi u fantomci namaketi upravo od naroda protiv kojeg se i formira žandarmerija. Jeste apsurd, ali tako funkcioniše moderni totalitarizam bilo gdje u svijetu.

I zato, kada vidite na nekom dešavanju naroda u RS-u momke u fantomaka, kako taj narod ekspresno pendrecima, suzavcima i po potrebi mecima rastjeruju, znajte da ih narod plaća, a Dodik posjeduje. A znajte i ovo-nacionalistički narativ u istom tom RS-u je toliko moćan da će većina naroda apaluzom pozdraviti formiranje ovakve (para)formacije i da će odobravati testiranje svojih kostiju i mesa na pendreke i elektrošokere u ime srBstva.

Nema boljeg naroda od ovog za Dodikov režim, nema bolje sankcije od Američke i nema jače zaštite od privatne na državnim jaslama!

Pa ovo se baš neko dobro posrao!

Idi naVrh

Don't Miss