6b6bbbc9d29e68c16142c80423236c08
6b6bbbc9d29e68c16142c80423236c08

ISTINOM U GLAVU Dragan Bursać: Nemojte me zajebavati!

10.04.2019.

Nego Republikosrbijanci,  onako najiskrenije, što kukate na policiju i Dodika što su vam uveli diktaturu??? Zar vam to nije ista ona policija koja “čuva nezavisnost” , kojoj aplaudirate na karnevalu 9. januara i koja je “odbranila” Prijedor ‘92 pobivši 102 djeteta?

Piše: Dragan Bursać za Interview.ba

Ovih dana, digla se kuka i motika na režim u RS-u, koji nastoji napraviti policijsku paradržavicu. Ustalo i staro i mlado u manjem BiH entitetu da se dovikuje, glasa, huče i mjauče kako mu Dodikovi kerberi brane slobodu okupljanja, slobodu govra, slobodu štampe, slobodu kretanja…ma sve bi na ranu čovjek privio tako demokratske i osviješćene slobodarske dušice koje su se sjetile prvog aprila 2019, nije šala, da je režim RS-a, nekako «neslobodan».

 

Šutanje versus Kukanje

 

Nego Republikosrbijanci,  onako najiskrenije, što kukate na policiju i Dodika što su vam uveli diktaturu??? Zar vam to nije ista ona policija koja “čuva nezavisnost” , kojoj aplaudirate na karnevalu 9. januara i koja je “odbranila” Prijedor ‘92 pobivši 102 djeteta?

Šta je sad problem, što vas tretira kao čečenske kmetove?

Zastanimo na tren.

Hajmo riješiti ovu bipolarnu licemjernu misteriju jednom za svagda. Da, to jeste ista policija, sa istom ideologijom, koja je prvo bijelim trakama i bijeli čaršafima segregirala Bošnjake i Hrvate, a onda se prihvatila egzekucija. Da, to jeste ista ona vlast RS-a koja je stvorla Keraterm, Omarsku i na koncu Tomašicu. Da, to je ta ideologija, koja je zaslužna za genocid u Srebrenici, za žive ljudske lomače u Višegradu, za masovna silovanja u «Vilinoj vlasi», za nakaženje i uništavanje Sarajeva i Sarajlija, za većinu monstruoznosti u prvoj polovini devedesetih.

I ne samo to, vlast od Karadžića do Dodika nema nikakav problem da se sa ovim gnusobama podiči, nema problem da po istom tom zločicu Karadžiću studentski dom nazove imenom njegovim, ne osjeća grižu savjesti što je unakazila djecu, poput ona dva studenta što se ponose Karadžićevim imenom na domskoj tabli..ta vlast je blagosiljala i u sebe primila Miću Kraljevića vlaseničkog krvnika, pod čijom čizmom je ubijen i najbolji mladi košarkaš Jugoslavije Edin Salaharević…

Znači do vlasti nije! Barem u ovom slučaju. To što je poslije uništenja nesrba, odlučila da sjevernokrokeskom metodom melje «svoje Srbe», to je tako imanentno, dosadno očekivano i predvidivo od genocidne politike kontinuiteta.

Nema se tu ko iznenaditi.

 

Krivi ste vi

 

Pa u kome je problem?

Problem je u svim onim velikim, osrednjim i malim Srbima, što su ćutali ili podržavali gore navedene gnusobe, a kad im je policijska mečka zaigrala ispred ćirliličnih vrata, ibrete se i na pravni sistem pozivaju. Problem je u svim onim «finim građanima» što imaju «prečeg posla» na pomen genocida i masovnih zločina, a zgražavaju se nad bahatošću Dodikovog pandurskog ministra Lukača. Problem je u svim onim što su kamenovali povorku muslimanskih vjernika koji su došli na postavljanje kamena temeljaca za Ferhadiju, ubivši Murata Badića, a sad jaukom jauču nad svojim ugroženim pravima. Problem je u svim onim što im je «Republika Srpska» na srcu a nekako ne mogu da prihvate njen zločinačko-genocidni instrumentarij koji jednako djeluje i u ratu i miru.

E pa gospodo, ne možte se vječno guziti, a da ne budete naguženi. Ne možete glasati za nekakvu ludu «državu Srba zapadno od Drine», a da joj ne date bulje. A ta paradržava od vas iska samo jedno-da budete njeni taoci. Da budete kmetovi, koji će tajkunsko-nacionalističkom rukovodstvu ispunjavati želje o nekakvoj srBskoj kemtoviji u BiH. Zar je to tolko teško shvatiti i zar vlast od vas mnogo traži!?

 

Iskreni desničari

 

Najiskreniji u svom naumu prihvatanja Sjeverne Koreje u Banjaluci jesu stoga krajnje desno zaguljeni Republikosrbijanci, kojima je stanje represije nad sopstevnim (srpskim) narodom u ovom slučaju posve validno. Oni iskreno kažu-da, treba policijska država dok se borimo za «više stvari».

Pod «višim stvarima» podrazumijeva se dakako politika nastavka zločina, genocida i negiranja istih zarad «samostalne RS». Takvi likovi nemaju probelma niti sa zločinom, niti sa genocidom, niti na koncu sa pendrekanjem Lukačevih kornjača na banjalučkom trgu Krajine. Nemaju oni problema niti sa samim sobom. Genocid nad nesrbima je bio jedna nedovršena faza, koju treba zaokružiti likvidacijom neistomišljenika. I to je to! Bolesno, ali iskreno od njih.

Nego, sav onaj licemjerni polusvijet, koji se bavio «odlaskom tetki po lek», do je Dodik restaurirao Karadžićevo i Mladićevo djelo, svi oni hudi i sudi, što su se medijski bavili «kulturom&umjetnošću&recenzijama» dok su poput nojeva istraživali crninu rupice u kojoj im je glava, dok im se pod prozorima vazdizao srpBski fašizam, svi ćutolizi od Banjaluke do Trebinja, što su imali prečeg posla, e oni su taj amalgam od kojeg vlasti RS-a grade svoj totlailtarizam. Oni su ti, indoktrinirani najjeftinijim patriotizmom i konfromizom, koji su mirno promatarli kako im odvode komšije na masovna strijeljanja, pa protjerivnja, pa silovanja i na kocu u dijasporu. Oni su ti koji su oćutali tri decenije, pa su sjetili prvog aprila 2019. na dan zajebancije da pitaju za svoja prava i to da pitaju režim koji su oni kreirali?! NEMOJTE ME ZAJEBAVATI!

 

Samoposluge u glavama

 

Da li me zajebavate? Da li me iskreno zajebavate? Pravite rezervni parapolicijski sastav RS-a sa jasnom aluzijom na «balvan revlucije», a bunite se protiv zabrane fotografisanja istih tih policajaca u centru Bnajaluke? Pa to je jednako kao da pravdate Hitlerovo «konačno rješenje» za Jevreje dok ste zabrinuti za ukaz po kojem morate slušati Gestapo na ulici! Da li me jebeno zajebavate???

Bunite se na RTRS-ovu fabriku laži koja niti jednom ne napravi prilog o one 102 ubijene dječije duše u Prijedoru, zato što ne pravi priloge o novom Zakonu o javnom redu i miru u toj istoj RS??? Nije nego!

Dragi ljudi, nije vam demokratija samoposluga, pa da uzimate koliko i kako hoćete! Nisu vam ljudska prava malo hoću, malo neću. Prava mora imati i novinar i pripadnik LGBT zajednice i manjina i većina, prava mora imati i povratnik u Prijedor i onaj što se svojim riječima bori protvi bolesnog sistema.

Ista prava, sada, ovdje i zauvijek.

Nego, nesrećniče koji si bacio kamen na onoga Murata Badića i koji ga je ubio tu podno srušene Ferhaidje u Banjaluci, sa kojim se ti jebenim pravom pozivaš na tolreranciju pandurskog pendreka? Ti si ga stvorio.

Idi naVrh

Don't Miss