29f349a0b0d6c374329ba28994113ec5
29f349a0b0d6c374329ba28994113ec5

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Nemilosrdni gadovi, samo pred ove izbore u našem gradu

21.09.2018.

Sinoć sam imala seks. I svijet je odmah promijenio boje. Sve mi je bilo ljepše, mekše, milije i slađe. Dok nisam jutros pošla na posao. Kada ću opet, ne zna se

Piše Dženana Alađuz za Interview.ba

S jedne bandere visi osmijeh ajkule. S druge rezignirano lice vlasti. Tamo sijeda glava, onamo prazna glava, a u sredini – ovo i ono. Samo sam se zabrinula –nema nigdje Enisa Bešlagića.

Pobjegnem u virtualni svijet u nadi da će neko ponuditi neki novi recept, masku za obrve ili kviz. A tamo…

Plaćene reklame najomraženijeg ministra u kantonu koje govore ništa o njegovim nepostojećim uspjesima. Facebook uskrsnuća bivših premijera. Obećanje stotke penzionerima, vlažni poljupci bebama, topsovi bolesnima. A sve to zalijmo flašom sekirane vodice.

Jebote, đe mi živimo…Mjesec dana pred izbore koji će koštati milione maraka saznajemo da ima 250.000 više glasača – četvrt miliona- nego što je moguće. Nismo ni ušli u oktobar a već prijave korupcije na glasanje u dijaspori.

Čujem da se povećala posjeta grobljima. Onih koji žele biti sigurni da su im preci tamo gdje su ih i ostavili.

 Ok, ok, ok…možda ovii zbori imaju i svijetlu stranu.

Na primjer neimenovanje Fadila N za neku poziciju naredne 4 godine.

Spot srpskog james bonda koji se spušta ziplineom dok mu zastave vijore iz…ma da ne lajem pogledajte sami.

Damir N u kampanji za SDP (samo pogledajte njegov imidž u ovoj kampanji, ako i vama ne padnu na um isti “akcioni” filmovi e stvarno ste…:)

Zeleni krović nad zadnjim slogom FahrudINovog imena. To nije PR detalj. To je djelo u rangu onih“10 najtežih godina.”

Dodik prestao pjevat pod šatorima.

Bakir se ne može kandidovati.

Šansa da Seki dobije parlamentarnu funkciju. Da onaj SDA razmišlja budžetski, ne bi se bacali u trošak štampajući vodu i šaljući je u Njemačku. Mogli su u kopirnici izvući letak da cijeli Klinički potrči na glasanje. Sve dok je na njemu jednostavan slogan: “Glas Seki, bolnica narodu”.

Da radim u Hollywoodu nikad od ove kampanje, od ovih izbora, ne bih pravila film. Za scenario koji se nama sprema nakon 7 oktobra niti jedan producent ne bi dao novac. Znate, djeluje vrlo neuvjerljivo.

 

 

 

 

Idi naVrh

Don't Miss