bac7f6a3889e9229b7d01b7d3115fe15
bac7f6a3889e9229b7d01b7d3115fe15

ISTINOM U GLAVU Dragan Bursać: Kako se Dodiku uvući u guzicu

23.05.2018.

Dragi Predsjedniče Dodik, nisam urolog, ne znam koliko duboku mogu ući, slabije se snalazim u tim dubinama, za razliku od mojih iskusnijih kolega, ali, ko ga šiša mogu i ja pogledati. Pa ako ste voljni da ja zaronim.

Piše: Dragan Bursać za Interview.ba

Poštovani gospodine Dodik, koji si bio drug, frend, a sada tavarišć, pišem ti prvi put. Ili pišem vam. Ih, koliko vas ima u jednom čovjeku. Niste vi džaba zato čovjek od dva metra i 120 kila. Ljudina jedna. Gromada.

Elem, ne bih da vam se previše uvlačim, to ću kasnije. Samo bih vam ukazao na podatak da bacate enormno velike pare na svoje, kako da ih nazovem, analitičare. Evo, prije neko veče čitam tekst na portalu «Moja Hercegovina» u kojem stoji kako preko raznoraznih organizacija Republika Srpska isplaćuje kojekakvim padobrancima silne honorare, apanaže, dnevnice, noćnice, radna mjesta i ko zna šta sve ne.

 

Mudžahedini osvajaju Doboj

Pa to je da se zanebesa prizemnom čovjeku, kakav sam ja. Evo na primjer, tu je ovaj Dževad Galijašević, koji radi u nekakvom Republičkom centru za istraživanje ratnih zločina, a iz kojeg mu se mjesečno isplaćuje 2.700 KM. To mu dođe nešto kao hobi, ako me razumijete gospodine-druže Predsjedniče. Ili mu je to glavni posao, pošto sam Bog zna čime se zaista bavi Galijašević. A mnogo je to para za jednu poturicu. Evo, ja bih mogao za npr. 1000 maraka da vam kažem kako sam na osnovu dugotrajnih terenskih istraživanja došao do nepobitnih dokaza, kako će baš uoči izbora bataljanon najkrvavijih mudžahedina iz Maglaja izvršiti desant na Doboj, i kako će se munjevito sjuriti na Banjaluku. To znaju svi, to je opšte mjesto ne samo Galijaševića, nego svakog vrsnog analitičata na RTRS-u. A šta je tek sa odredom spavača el mudžahira koji spava na potezu Budžak-Šeher u Banjaluci? Oprostite, htio sam reći Obilićevo-Srpske toplice, ponijelo me malo. Pa ja vam u gore pobrojanih 1000 maraka mogu izdeklamovati imena svih preostalih Bošnjaka, i Hrvata koji će se probiti do Palate predsjednika i udariti na vas. Dobro, Hrvata nema, njih smo znate i sami…Ali ima onih domaćih izdajnika. Pa ja sam radio sa njima, ja najbolje znam koja je to plaćenička stoka. Ono, nisu baš plaćeni kao vaša stok…, kao vaši analitičari, ali mogu da ih podrivam iznutra. Kao lažni Valter. Je l’ to u redu Predsjedniče Dodik?

 

Analna penetracija sa onu stranu urologije

Tu je i suvi genije Predrag Ćeranić, ultimativni stručnjak za bezbjednost koji je kao piše «Moja Hercegovina»,  «propagandnim djelovanjem u službi SNSD-a „zaradio“ mjesto dekana na Fakultetu bezbjednosnih nauka. Pored toga, Ćeranić je za svoje izobličavanje stvarnosti i sijanje straha među narodom dobijao platu i na mjestu savjetnika ministra unutrašnjih poslova RS, a često je angažovan i od strane drugih entitetskih institucija.»

Kakve gnusne laži za našeg superstručnjaka! Ono istina je da ja sa svim svojim kapacitetima ne mogu stati niti u cipele gospodina Ćeranića, a kamo li da budem dekan na Fakultetu bezbjedonosnih nauka. Ali mogao bi za početak dobiti makar katedru. Da predajem djeci kako da se ponašaju kad se mrski ustaša ili balija raznese ekslpoziviom u banjalučkom gradskom prevozu. A svi znamo da je pitanje sekudi kad će se to desiti. I ja bih, da se razumijemo, radio za pola Ćeranićeve plate, sijao bih strah i paniku među narodom deset puta bolje od svih njegovih asistenata i profesora zajedno, a napornim radom i učenjem kod i od Ćeranića lično, za nekih desetak godina, Bože zdravlja i pravde  i ja bih mogao da sjedim stalno na RTRS-u i izmiještam dupeta gledateljima usranim od straha i paranoje.

A mogao bih odmijeniti i  Stefana Karganovića, koji svoje pljuvanje, ovaj pisanje naplaćuje kroz „Istorijski projekat Srebrenica“. Znate, to je onaj što stavlja ljude na crne liste, što bi da hapsi, da protjeruje, da zavodi red. To je onaj što se igra brojem nastradalih u srebreničkom genocidu i koji je onako usput optužen za utaju 104.680 KM. To je onaj što urliče na kojekave obojene revolucionare u Banjaluci, gradu u kome je zadnja revolucija bila 1945.

To je onaj Karganović, sjetićete se predsjedniče Dodik, a koji je prema saznanjima portala Moja Hercegovina, iz budžeta Republike Srpske u periodu od 2008. do 2014. godine za Nevladinu organizaciju koju vodi dobio 1.898.900 KM.

I sad kad pročitam sve uspjehe ovog Karaganovića, uff mnogo je to analno duboko. Ovoga ne mogu odmijeniti. Ovo je i za mene previše. Ovo je sa onu stranu urologije.

 

Od Lazanskog do Mate Đakovića 300 hiljada putića vodi

Ali bih mogao posve povoljno zamijeniti prave kolege i odistinske vedete novinarstva Matu Đakovića i Miroslava Lazanskog! Ehej, Predsjedniče pa to je moj fah, moja oblast. Doduše nisam tako objektivan i profesionalno nezavisan kao Mato&Lazo, fali mi i znanje i pismenost i kilometraža, ali živ čovjek se svemu nauči. I što je najvažnije, jeftiniji sam. A to je, morate priznati u ovim fiskalno promajnim godinama ipak najbitnija stvar. Evo da vam pojasnim.

Mato&Lazo te izađu Predsjedniče oko 4000 maraka mjesečno plus ostale apanaže, što i nije neka para, ali, nemoj zaboraviti Mile moj prepošteni da je prema riječima ovih iz «Naše Hercegovine»  Đakovićeva ćerka zaposlena u Telekomu RS, odnosno m:telu, i to na insistiranje vrha SNSD-a, a sam Đaković je, kako tvrde, dobio 300.000 KM kao nagradu za poslove koje je obavljao za vlast u RS. Vidiš kao se ti «dodatni troškovi« multipliciraju?

A eto, moja malenkost bi sama o jednom trošku vodila emisije u kojima klimoglavi tvojim jatacima i recimo vojne analize o svemoći ruske Armije. To narod voli. A meni ne treba niti koga zaposliti u m:telu niti me nagraditi sa 300 hiljada maraka. Dobro, ako bi neko baš insistirao, imam jednog rođaka iz Bursaća, dobar je, ali se nije snašlo dijete, pa bi mu zen meditiranje u kancelarijama telekoma baš prijalo. I, zamolio bih te predsjedniče Dodik da i mene pustiš na misice. Ovaj, na izbor za mis. ne na misice bukvalno. Ne moram biti sad odmah u žiriju kao Lazanski, ali bi mi prvi red odgvarao.

Dakle radim sve, dovodim vas i Željku Cvijanović u emisiju da vodite monolge, seciram šugavu opoziciju, najavljujem kupovinu ili čak poklanjanje Republici Srpskoj ruskog PVO sistema S-400, ma šta S-400, S-500 ako treba. I to sve za četiri puta manje para. A za malog u m:telu, ako se sjetite, dobro i jest.

 

Mars u Vodoliji i sudbina Republike Srpske

I na kraju, ono najbitnije. Vidio sam da je u odbranu ustavno-pravnog poretka Republike Srpske stao i Velimir Remić, udarno astrološko pero iz Srbije. Objektivno, on je u ovoj pobrojanoj konkurenciji najveći i najbolji stručnjak, čije vještine ja ne posjedujem, moram priznati, ali bih učio.

Nakon opservacije da tranzitni Mars ulazi u zajebanu kuću Vodolije, Remić je poručio: “Molim građane Republike Srpske i BiH da se čuvaju i da ne učestvuju u reovlucijama koje se krčkaju u zapadnim obavještajnim paklenim kuhinjama”.

E ovo je istraživanje! Ovome se vjeruje! Kakav crni Lazanski, Galijašević, Đaković?! Kakve bombe, rakete, mudžahedini, kakve misice, kakve obojene revolucije. Svi znamo koliko Mars u Vodoliji šteti našoj Republici Srpskoj i kako je trebamo braniti od paklenih zapadnih kuhinja.

I što je najvažnije godspodine-druže Milorade, ovom čovjeku vjeruje barem 50% stanovništva Republike Srpske. To vam je ona polovina što izlazi na izbore. Da nema Remića i njegovih egzaktnih istraživačkih metoda, trebalo bi ga izmisliti. A čekajte i ovo je dio projekta osnaživanja ionako zajebano snažne Republike Srpske? E, svaka Vam čast Predsjedniče. Tačno se vidi da sam ja početnik u tim stvarima oko naroda, ovaca i ostale stoke sitnog zuba. Zato vi vozite traktor, a raja otvara kapiju. Dobro sam ovo, a? Ima nade za mene?

Nego, kako god, astrolga koji brani svetu nam Republiku Srpsku ne mogu odmijeniti. Ni onog Jodu Karaganovića, ali ove ostale kao od šale. Za deset puta manje para.

 

Dvije mane, dvije ljute rane

Na kraju, moram vam reći predsjedniče Dodik imam dvije mane, dvije ljute rane. A bolje je da vam ja kažem nego da čujete od Lazanskog na primjer. Dobio sam nagradu za naboljeg novinara Evrope i najboljeg novinara BiH. Znam, znam i mene je sramota, ali nema te biografije koja se ne može malo proprati. Pa makar je vaš režim majstor u tome.

Dragi Predsjedniče Dodik, nisam urolog, ne znam koliko duboku mogu ući, slabije se snalazim u tim dubinama, za razliku od mojih iskusnijih kolega, ali, ko ga šiša mogu i ja pogledati. Pa ako ste voljni da ja zaronim. Znam da vam je dole gužva i pritisak, ali naći će se mjesto i za mene. I nemojte me sa prvim vjetrom ispustiti napolje.

 

Idi naVrh

Don't Miss